Ријалити звијезда Илија Граховац приведен на кућном прагу

Небојша Томашевић
Ријалити звијезда Илија Граховац приведен на кућном прагу

Шипово - Ријалити звијезди Илији Граховцу (57), познатијем као Змај од Шипова, луксузни живот се примијенио у трену јер су му неколико дана послије напуштања виле у Београду у петак на кућном прагу у Шипову стављене лисице на руке због избјегавања суђења у Основном суду у Мркоњић Граду.

Суд је због тога за њим и расписао потјерницу, на основу које га је ухапсила Судска полиција РС, а правосудна институција га је оптужила за недозвољено држање оружја, наношење тјелесних повреда и изазивање опште опасности.

Након привођења спроведен је у суд, гдје је одржано завршно рочиште које суд води против њега и његовог шест година млађег брата Рајка Граховца, који је оптужен за наношење тјелесних повреда и оштећење туђе ствари. Судија је за понедјељак заказао изрицање пресуде.

Како сазнајемо, Граховац је у Шипово стигао у сриједу из Београда аутомобилом регистарских ознака српске престонице. Са њим је дошао и његов тјелохранитељ. Иако је за њим била расписана потјерница, њега нико није ухапсио док Судска полиција РС није добила сазнања да се он налази у Шипову код своје куће.

Змај од Шипова је полицајцима, који су дошли да га хапсе, казао да зна за потјерницу и да је зато и дошао из Београда, те да ће ићи на суд. Приликом хапшења није пружао отпор, само је гласно разговарао, негодовао и говорио да није крив, те да ће то и да докаже.

Браћа Граховац на оптуженичку клупу доспјели су због међусобне туче од 19. новембра 2011. године у улици Симе Шолаје у Шипову. У оптужници се наводи да је током туче Илија сјекиром тешко претукао брата Рајка, који је у једном тренутку успио да му је отме, удари га и полупа његов аутомобил "голф 1". Оптужница Илију терети за изазивање опште опасности која се догодила неколико мјесеци раније. Он је 14. јуна 2011. из пушке "М-48" пуцао на брата Рајка у кући у селу Чифлук. У то вријеме у кући је била његова невјенчана супруга К. Е. и њихово једногодишње дијете, као и К. Х. и К. Р. Илија се тог дана прво посвађао са братом, да би послије времена из спаваће собе донио пушку и пуцао на њега.

Илија Граховац постао је познат након што је одржао несвакидашњи говор на сахрани свог оца Јове 2010. године.  Познат је и по узгајању бикова и учешћу на коридама. Шира јавност за њега је чула послије његовог уласка у ријалити шоу

"Хотел Малдиви", гдје је и побиједио, а одмах по изласку ушао је у "Парове", из којих је дошао у Шипово, када га је полиција ухапсила.

Миридба

Душко Томић, адвокат Илије Граховца, казао је да се нада да ће његов клијент бити ослобођен јер су се он и његов брат Рајко помирили у суду.

- Браћа су се договорила и ту нема више ништа. Суд ће одбацити оптужбе. Једино је остала оптужница за недозвољено држање оружја, али сматрам да и то треба да суд одбаци јер је ријеч о старој пушци која је у посједу  породице Граховац већ више десетина година, од дједа и прадједа - казао је Томић.

Оптужница

Илија Граховац (Змај од Шипова)

недозвољено држање оружја

наношење тјелесних повреда

изазивање опште опасности

Рајко Граховац

наношење тјелесних повреда

оштећење туђе ствари

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана