Ribnik: Napao suprugu, prijetio policiji i pucao

G. O.
Ribnik: Napao suprugu, prijetio policiji i pucao

Ribnik - Policija je u Ribniku uhapsila muškarca koji je pijan napao suprugu u njihovoj porodičnoj kući u tom gradu, a zatim prijetio policiji i pucao iz puške, potvrđeno je u CJB Banjaluka.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su rekli da je policija u Ribniku u utorak obaviještena da je u toku nasilje u porodici u jednoj porodičnoj kući u tom mjestu. Policija je ispred kuće zatekla ženu. Potom je iz kuće izašao njen suprug, koji je u ruci držao poluatomatsku pušku i zaprijetio policiji da će pucati na njih. Policija mu je naredila da odloži oružje, ali se on na to oglušio.

- Ispalio je hitac u vazduh i tražio da policajci odu iz njegovog dvorišta, jer je, prema njegovim riječima, to što se dešava između njega i njegove supruge privatna stvar i da policija nema šta da traži u njegovom dvorištu. Međutim, policija je uspjela da ga savlada i uhapsi - kažu u policiji i dodaju da je uhapšeni imao 1,41 promil alkohola u krvi.

O svim ovim okolnostima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka. Poslije kriminalističke obrade, nasilni suprug je pušten na slobodu, a protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivična djela sprečavanje službenog lica u obavljanju poslova, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana