Prljača rođaka 22 puta izbo nožem zbog zemlje

G. O.
Prljača rođaka 22 puta izbo nožem zbog zemlje

Trebinje - Hamedu Prljači (80) poslije saslušanja u Okružnom tužilaštvu u Trebinju predložen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je u petak uveče u selu Dubac kod Čajniča sa 22 uboda nožem ubio rođaka i prvog komšiju Nazifa Prljaču (74), potvrđeno je u tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, Hamed je u petak oko 20.30 časova na lokalnom putu sačekao Nazifa, a kada je on naišao, napao ga je i izbo nožem i zatim pobjegao.

Policija je nakon što je pronašla tijelo Nazifa, ubrzo u susjednom selu Karaovići pronašla i uhapsila Hameda.

Prema prvim informacijama motiv ubistva su neriješeni imovinsko-pravni odnosi između njih dvojice, zbog čega su i ranije bili u sukobu.

Mještani sela Dubac kažu da ne pamte da se u njihovom mjestu nekada dogodio ovakav zločin. Pričaju da je nakon što je ubio rođaka Hamed prošao pored Nazifove kuće i rekao: “Ubio sam Nazifa, eno ga iza ograde” i otišao. Bio je krvav, a u ruci je držao veliki nož.

- Jedan od komšija čim je čuo ovo, odmah je otrčao prema ogradi i tu je našao mrtvog Nazifa. Poslije toga pozvana je policija, koja je ubrzo došla - ispričao je jedan od mještana pomenutog sela.

Prema njegovim riječima, Nazif je bio dobar čovjek i komšija, koji je, iako je bio star, uvijek bio spreman da pomogne i nikada nije pravio probleme.

Tokom uviđaja policija je na tijelu ubijenog Nazifa pronašla čak 22 rane, od kojih je 17 bilo na leđima.

Uviđaju je prisustvovao i dežurni tužilac, koji je naredio obdukciju tijela nastradalog.

Zbog nepristupačnog puta, poslije obavljenog uviđaja tijelo su do saniteta morali prevesti motokultivatorom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana