Prijedor: Pokušao da iznudi 10.000 KM pa pretukao čovjeka

N. T.
Prijedor: Pokušao da iznudi 10.000 KM pa pretukao čovjeka

Prijedor - Policija je privela Miladina Bukvu (44) iz Prijedora zbog sumnje da je prijeteći pištoljem pretukao Milana Karanovića (67) u Novom Gradu.

Bukva je osumnjičen da je prethodno od Danijela Karanovića (36), koji je u srodstvu sa Milanom, pokušao da iznudi 10.000 maraka.

Iz CJB Prijedor je, navodeći inicijale Bukve i Karanovića,  saopšteno da je Bukva uhapšen 21. jula u Prijedoru.

- Policiji je prethodno D. K. prijavio da ga je M. B. nazvao putem telefona i uz prijetnje mu rekao da treba u roku od dva časa da mu donese 10.000 maraka, ili će da ubije i njega i porodicu. Poslije prijave policija je tražila M. B., ali tada nije uspjela da ga pronađe. On je uhapšen kasnije, poslije napada na M. K. u Novom Gradu - navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, Danijel Karanović je rekao u svojoj prijavi da ga je Bukva posljednjih mjesec često maltretirao, a da mu je prijeteći poziv uputio 21. jula. Istog dana Bukva je napao Milana Karanovića i nanio mu vidne povrede, prijeteći mu pištoljem, nakon čega je otišao u nepoznatom pravcu. Policija je Bukvu otkrila nekoliko časova kasnije u Prijedoru i uhapsila.

U CJB Prijedor su navodeći njegove inicijale rekli da je prilikom kriminalističke obrade utvrđeno da je Bukva počinio krivična djela za koja se tereti. Bukva je pušten da se brani sa slobode, a tužilac je naredio da se Okružnom tužilaštvu protiv njega podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima iznuda i tjelesna povreda. Bukva je privođen i u junu prošle godine kada je pijan zapalio "pežo 206", a potom policiji prijavio paljevinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana