Poznanicu povezao pa je silovao

Nebojša Tomašević
Poznanicu povezao pa je silovao

Doboj - Policija je privela i ispitala Damira H. (27) iz Gradačca zbog sumnje da je u noći između 18. i 19. decembra na području Pelagićeva silovao poznanicu P. Z. (18) iz Modriče.

 

Iz CJB Doboj je, ne navodeći identitet uhapšenog, saopšteno da je ovaj slučaj prijavljen policiji u Modriči 19. decembra. Kazali su da je uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj osumnjičeni ispitan i pušten da se brani sa slobode. Naveli su da je u toku istraga i da u cilju zaštite žrtve ne mogu da otkrivaju druge detalje niti identitet osumnjičenog i žrtve.

Prema nezvaničnim informacijama Damir H. je poznanicu silovao u mjestu Turić kod Pelagićeva dok su se vraćali kući iz Gradačca gdje su išli na piće.

- Tamo su bili u kafiću i družili se. Na povratku umjesto da djevojku odveze kući, on ju je odvezao u Turić i zaustavio automobil pored puta na neosvijetljenom i slabo prometnom mjestu. Dok su sjedili u automobilu on je izvukao nož i naredio joj da se skine. Potom joj je prijetio da će ako treba upotrijebiti i pištolj. Vidjevši da nema kuda žrtva je poslušala a on ju je potom i silovao - kazao je izvor blizak istrazi. 

Prema riječima izvora "Glasa Srpske" nakon što je silovao Damir je djevojku P. Z. odvezao kući i ostavio je kao da se ništa nije dogodilo.

- Njih dvoje se poznaju već neko vrijeme i djevojka je svojim poznanicima ispričala da nije mogla da vjeruje da će Damir H. tako da postupi  - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Ovaj slučaj je i otkriven nakon što se P. Z. požalila svom drugom prijatelju da je Damir H. silovao.

- Taj njen prijatelj je cijeli slučaj prijavio policiji. Silovana djevojka nije znala da objasni tačno mjesto gdje se silovanje desilo pa je prijavljeno da je silovana u Gradačcu, a ne u Pelagićevu. Istragom je utvrđeno da je ipak ona silovana na području Pelagićeva. Prikupljeno je dovoljno dokaza, pa je nejasno zašto je tužilac odlučio da  osumnjičenog pusti da se brani sa slobode - rekao je izvor blizak istrazi.

Slikanje

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni za silovanje Damir H. svoju žrtvu slikao mobilnim telefonom.

- Nakon što je ona iz straha sa sebe skinula odjeću osumnjičeni je uzeo telefon i fotografisao je u automobilu - kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana