Poslanika ranio brat misleći da je divlja životinja

N. T.
Poslanika ranio brat misleći da je divlja životinja

Bihać - Poslanik SDP-a BiH u Skupštini Unsko-sanskog kantona Željko Mirković, zvani Grga (54), iz Bihaća teško je ranjen u stomak tokom lova u Loksunu kod Bihaća.

Prema nezvaničnim informacijama, njega je slučajno ranio brat Đuro (60) u utorak popodne u Nacionalnom parku "Una", misleći da je divlja životinja. Protiv Đure će policija najvjerovatnije podnijeti prijavu za izazivanje opšte opasnosti.

Mirković je sa teškim povredama prevezen u bolnicu "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Portparol ove bolnice Maja Hadžimehmedović je kazala da je njegovo zdravstveno stanje stabilno nakon operacije, ali i dalje izuzetno ozbiljno.

Portparol MUP-a USK-a Ale Šiljdedić samo je potvrdio da je Mirković ranjen najvjerovatnije iz lovačkog oružja u blizini svoje vikendice.

- Još ne znamo kako se ranjavanje dogodilo, jer nije ispitan ranjeni zbog toga što se nalazi u teškom stanju. Policija je oduzela četiri lovačke puške od osoba koje su bile s njim i ispitala nekoliko svjedoka. Tek nakon završetka istrage moći ćemo da kažemo više detalja - rekao je Šiljdedić.

Zbog sumnje da su imali veze sa cijelim događajem u policiji su juče saslušani F. M. (29), A. Š. (47) i O. E. (50), ali su ubrzo i pušteni na slobodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana