Породична драма у селу Стројице код Шипова: Нишанио унука,тешко ранио снаху

Небојша Томашевић
Породична драма у селу Стројице код Шипова: Нишанио унука,тешко ранио снаху

Шипово - Иако тешко рањена Драгана Попадић (31) успјела је да отме пиштољ од разјареног и највјероватније пијаног свекра Раде Попадића (58), који ју је хицем погодио у груди нишанећи њеног седмогодишњег сина, а свог унука у породичној кући у селу Стројице код Шипова.

Све се десило у сриједу поподне око 18.30 часова, а након рањавања снахе, Раде је побјегао и скривао се од полиције све до јуче, када се око 14 часова јавио полицајцу који није био на дужности и тада је и ухапшен. Повријеђена Драгана је превезена у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, гдје је задржана на лијечењу.

Према причама мјештана Стројица, прије рањавања снахе Раде је столицом полупао комшијин аутомобил "голф", који био паркиран испод његове куће. Претпоставља се да је био пијан.

- Док је лупао возило пришао му је унук и рекао: "Шта то радиш, дједе, тата ће то морати платити". Раде је тада насрнуо на унука, који је отишао у кућу код мајке. Међутим, насилни дјед је отишао за њим и љут полупао скоро све ствари у кући, а затим се попео на таван гдје је нашао пиштољ, те се вратио у собу гдје био дјечак и његова мајка Драгана - казао је један од мјештана Стројица, не желећи да му објавимо име.

Додао је да је након тога настала права драма.

- Када је он с оружјем кренуо према дјечаку, Драгана је стала испред цијеви и успротивила се. Дијете је гурнула за врата од собе, али тада је Раде запуцао и ранио је. Да ли је он хтио да упуца унука или не, то само он зна - казао је мјештанин.

Додао је да је чуо причу како се рањена жена с намјером да спаси синчића порвала са свекром и успјела да му отме оружје, а он је тада побјегао из куће, сјео у "мерцедес" и отишао према засеоку Попадићи и шуми подно Виторога.

Тада је обавијештена полиција, која је кренула у потрагу за њим. Убрзо је Радин аутомобил пронађен у Попадићима на локалном путу, али њему није било ни трага, све до јуче поподне. За њим је трагало десетак полицијских патрола, као и Јединица за подршку. Они су претраживали сваку напуштену кућу и стају, али нису га пронашли док се сам није појавио. У вријеме ове породичне трагедије у кући Попадића је осим рањене Драгане и дјечака била и Радина супруга Рада. Његова два сина у то вријеме била су на послу.

Раде је иначе тешко болестан и не може да прича, јер је оперисан због карцинома грла, па је веома тешко с њим успоставити контакт. Његови познаници су испричали да он и супруга Рада живе заједно са сином Недељком и снахом Драганом, коју је ранио, и њиховом дјецом.

- Драгана и Недјељко осим седмогодишњег дјечака имају још и кћеркицу од четири године, која, срећом, у вријеме напада није била ту. На спрату куће живи његов други син и снаха, који немају дјеце - рекао је један познаник породице Попадић.

Од њега сазнајемо да је пиштољ којим је починио овај злочин породица од Раде скривала и закључавала због његовог понашања. Већина мјештана Стројица за Раду кажу да је човјек који је "у селу добар, а у свој кући кавгаџија" те да воли да пуно попије.

- Скоро са свим комшијама је био у добрим односима, али сви су знали да у својој кући често направи проблем и малтретира укућане. Волио је пуно да пије и често је био пијан - казао је један мјештанин Стројица, не желећи да му помињемо име.

Према његовим ријечима, Раде је у последње вријеме почео још више да пије и галами на укућане, а нарочито од кад је оперисао грло прије пола године. Тада је почео и да се свађа са комшијама. Они сви кажу да се у кући Попадића и њиховом селу одвијала драма какву нико не памти.

У Полицијској управи Мркоњић Град, наводећи иницијале, казали су да Раду терете за покушај убиства.

- Постоје основи сумње да је Р. П. у сриједу увече из ватреног оружја повриједио једну особу након чега се скривао. Брзом и ефикасном акцијом он је ухапшен неколико сати касније - саопштено је јуче из ПУ Мркоњић Град не наводећи детаље.

Повреде.

Из Универзитетског клиничког центра РС, наводећи иницијале, саопштили су да је Драгана Попадић довезена у уторак око 20.20 часова с устрелном раном грудног коша.

- Пацијенткиња Д. П. је оперисана и њено здравствено стање је тренутно стабилно, те остаје на даљем лијечењу и праћењу у Служби за торакалну хирургију - рекли су из УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана