Полиција открила крадљивца у Градишци: Од мајке “на рате” украо 800.000 КМ

Милан Вујић
Полиција открила крадљивца у Градишци: Од мајке “на рате” украо 800.000 КМ

Градишка - Полиција је ухапсила М. М. (39) из Градишке због сумње да је украо око 800.000 КМ у разним валутама и златни накит од мајке из њихове куће у Градишци, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, новац је украо из подрума куће, гдје био скривен међу техничком робом, посуђем, кантама, даском и другом робом. Паре није украо одједном, већ је са гомиле узимао мање износе док није све извукао. Крађу је 30. марта пријавила његова мајка, која је иначе инострани пензионер, када је видјела да у њеном скровишту нема ништа. Она је испричала полицији да је прије мјесец посумњала да новац нестаје, али није у то била сигурна.

- Није јој било јасно ко и на који начин краде доларе и евре, али и драгоцјености које је имала скривене у подруму. Није било упечатљивих трагова провале и крађе. Тек када је све нестало, а скровито мјесто остало празно, затражила је полицијску помоћ - казао је извор близак истрази.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић на ванредној прес-конференцији је појаснио је да је осумњичени украо 370.000 америчких долара и 65.000 евра те златни накит вриједан око 3.000 КМ.

- Након хапшења претресен је стан који користи осумњичени у улици Атифа Топића у Градишци и пронађено је 324.400 долара, 80.355 евра и 1.170 КМ те златни накит вриједан приближно 3.000 КМ. Утврђено је да злато и новац потичу из наведене крађе, односно да припадају особи која је пријавила крађу и која има документацију о њиховом поријеклу - казао је Шкорић.

Појаснио је да је истрага показала да је дио украдених долара осумњичени вјероватно промијенио у евре.

- Због тога је код њега пронађено више евра него што је пријављено, али зато у односу на пријаву недостаје око 46.000 долара - истакао је Шкорић.

Додао је да ће новац због безбједности бити уплаћен на банковни рачун власника.

- Идентитет оштећене особе, пензионерке која живи сама, не можемо саопштити из безбједносних разлога те интереса истраге - навео је Шкорић.

Према причама познаника опљачкане жене, она је новац стекла радећи заједно са супругом 40 година у иностранству.

Мислили да је шала

Мјештани Градишке испричали су да их је ова крађа изненадила и шокирала, јер је мајка сину који је осумњичен за крађу купила кућу у насељу Обрадовац. У тој кући полиција је и пронашла украдени новац.

- Када смо чули да је из куће наше комшинице пензионерке украдено око 800.000 КМ, нико није могао да вјерује. Сви смо мислили да је првоаприлска шала. Није нам било јасно да неко држи толике паре у кући. Још већи је шок био када смо чули да је крађу починио син жене која је опљачкана - рекао је мјештанин Градишке не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана