Poginuo instruktor vožnje, uhapšen vozač BMW-a

N. B.
Poginuo instruktor vožnje, uhapšen vozač BMW-a

Sarajevo - Instruktor vožnje Alden Salispahić (24) iz Sarajeva poginuo je kada se vozeći motocikl sudario sa BMW-om i udario u parkirane kamione na putu Ilidža - Blažuj u Pladništu kod Sarajeva.

Nesreća se desila u četvrtak uveče, a vozač “jamahe” je poginuo na licu mjesta. On se prvobitno sudario sa BMW-om koji se uključivo u saobraćaj, a nakon toga se odbio i udario u parkirane teretnjake “mercedes” i “iveko”.

Policija i Hitna pomoć su brzo stigle, ali nesrećnim mladiću nije bilo pomoći. Nakon uviđaja vozaču BMW-a A. Dž. (47) iz Tutina stavljene su lisice na ruke zbog sumnje da je skrivio ovu nesreću. On je prije hapšenja ispričao svoju verziju nesreće.

- Pošto su me drugi vozači blicanjem pustili, krenuo sam da se uključim. Odjednom me nešto udarilo, nisam ni vidio šta se desilo - rekao je novinarima uznemireni A. Dž.

Na mjestu nesreće bio je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je naredio da bude obavljena obdukcija nastradalog mladića.

- Prikupili smo tragove, a sve okolnosti i uzrok stradanja motocikliste znaće se nakon vještačenja sudskih vještaka - naveli su MUP-u Kantona Sarajevo.

Porodica nastradalog Salispahića bila je na mjestu nesreće. Jecanje i bolan vrisak niko nije mogao da zaustavi.

Prijatelji su se od Aldena oprostili i na društvenim mrežama.

- Ljubavi bratova, zauvijek ćeš ostati u našim srcima. Danas smo se čuli i rekao si kako bi motor trebalo da izgleda, zovu me i javljaju da te više nema. Voli te brat tvoj - napisao je Aldenov prijatelj Armin Talam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana