Pale: Sahranjeni majka i sin

Nebojša Tomašević
Pale: Sahranjeni majka i sin

Pale - Viši asistent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Jelena Malinić (37) i njen sin Mihajlo (9), koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, sahranjeni su juče na groblju Bare na Palama uz prisustvo brojne rodbine i prijatelja.

Na Filozofskom fakultetu održana je i komemorativna sjednica uz prisustvo članova porodice Malinić, njihovih brojnih prijatelja i poznanika. Komemoraciji je prisustvovao i ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Goran Mutabdžija.

Jelena i sin Mihajlo poginuli su u petak oko 19.30 časova kada se "lanča", koju je vozila Malinićeva, sudarila sa "škodom fabija", kojom je upravljao Stefan Gavrilović (26). Nesreća se dogodila na magistralnom putu Ljubogošta – Pale u mjestu Kalovita Brda kod Pala.

Izvor blizak istrazi rekao je da je do nesreće je došlo kada je vozač "fabije" usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno udario u "lanču".

Jelena i njen sin poginuli su na licu mjesta. Gavrilović je sa teškim povredama prevezen u bolnicu Kasindo, gde je zadržan na liječenju. U bolnici su rekli da je Gavrilović smješten na Odjeljenje intenzivne nege i da je njegovo stanje trenutno stabilno. O vrsti povreda u bolnici nisu mogli govoriti, tvrdeći da su sve prognoze za sada neizvjesne.

Prema pričama svjedoka, koji su poslije nesreće bili na mjestu tragedije, prizor je bio stravičan, a oba automobila gotovo su uništena.

- Priča se da je vozač "škode" vozio oko 180 kilometara na čas te je prešao u suprotnu saobraćajnu traku. Da je udar bio stravičan potvrđuju olupine oba vozila koja su potpuno uništena i zgužvana - rekao je jedan mještanin Pala ne želeći da se predstavi.

Dodao je da će mu slika uništenih automobila još dugo biti pred očima.

- Jezivo bilo gledati takav prizor. Dijelova od automobila bilo je na sve strane. Vozila su bili zgužvana kao da su od papira. Užas ovo je tragedija - rekao je ovaj mještanin Pala.

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu su kazali da je Jelena držala predavanja na predmetu psihologija i da je bila dobar profesor i radni kolega.

- Uvijek je bila vesela, i nikada ne bi prošla pored neke osobe da je ne pozdravi i pita kako je. Bila je dobar profesor. Ovo je velika tragedija za nas - rekli su na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Obdukcija

Po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, patolog Hamza Žujo obavio je obdukciju tijela Jelene i Mihajla Malinića.

Žujo je kazao da su oboje imali višestruke teške povrede glave i cijelog tijela.

- Oboje su imali više teških povreda. Većina kostiju je bila polomljena. Preminuli su na licu mjesta i prema povredama nije bilo nikakve šanse da prežive - kazao je Žujo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana