Осумњичени Сулејмановић се не сјећа да је убио Селмана

Небојша Томашевић
Осумњичени Сулејмановић се не сјећа да је убио Селмана

Сарајево - Далибор Сулејмановић (31) који је осумњичен да је из аутоматске пушке убио свог познаника Хариса Селмана (23) приликом хапшења био је пијан и није се сјећао убиства.

Он је након саслушања у полицији у петак предат у надлежност Кантоналног тужилаштва Сарајево. До закључења овог броја "Гласа Српске" у петак његово саслушање није било завршено, па није познато да ли му је предложен притвор.

Сулејмановића полиција терети да је Селмана убио у четвртак испред девастиране зграде старе жељезничке станице у улици Емира Богунића Чарлија у сарајевском насељу Илиџа.

Он је приликом хапшења имао 2,5 промила алкохола у криви и тада је  тврдио да се сјећа да је кобне вечери узео пушку, али се не сјећа да је неког убио. Међутим, очевици убиства су га препознали, а наводно је у једном тренутку чак и признао убиство.

Сулејмановић је Селмана усмртио хицем у леђа из аутоматске пушке из које је на њега испалио краћи рафал.

Мотив овог убиства у полицији нису могли да кажу, али према незваничним информацијама сумња се да су се Сулејмановић и Селман ту ноћ свађали. Истрагом је утврђено да је послије убиства неко Селманово тијело одвукао у грмље поред објекта и оставио га на јоргану. Полиција истражује да ли је то учинио Сулејмановић или неко други.

Обдуцкијом тијела убијеног Селмана утврђено је да му је хитац прошао кроз тијело, ушао на леђима, а изашао на стомаку.

Послије злочина Сулејмановић је побјегао и сакрио се у неком девастираном објекту код зграде поште на Илиџи.

Неколико часова након убиства полиција је привела Аишу, Роберта и Рамба С. који су становали у девастираној згради старе жељезничке станице у близини мјеста убиства. Током њиховог испитивања откривено је да је Селмана убио Сулејмановић.

Леш убијеног Селмана је у четвртак ујутро открио један од пролазника који је кренуо на посао те је обавијестио полицију.

Пушка

Приликом хапшења Далибора Сулејмановића полиција је у девастираном објекту у улици Храсничка цеста пронашла двије аутоматске пушке.

Пронађен је и оквир са осам метака калибра 7,62 милиметра.

Постоји сумња да је једну од пронађених пушака Сулејмановић користио приликом убиства Хариса Селмана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана