Osuđeni za ubistvo apalio dvije kuće

Agencije
Osuđeni za ubistvo apalio dvije kuće

Brčko - Miroslav Tomić (27) iz Brčkog, koji je kao maloljetnik odgovarao zbog ubistva komšinice Mare Mrkonjić (29), uhapšen je zbog sumnje da je zapalio dvije kuće u Dubravama kod Brčkog. U požarima niko nije stradao, a brčanska policija uhapsila je piromana u nedjelju uveče, samo nekoliko časova nakon što je podmetnuo vatru.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni priznao paljevinu, ali nije rekao razlog zašto je to uradio. Izvor blizak istrazi je kazao da je Tomić osoba s određenim psihičkim problemima i da je to najvjerovatnije uzrok podmetanja požara.

Obje kuće koje je zapalio su vlasništvo osoba koje se nalaze na radu u inostranstvu, u Austriji i Švajcarskoj. Vatru su ugasili pripadnici Vatrogasne brigade Brčko, a visina štete pričinjena u požarima nije utvrđena.

Prvi požar podmetnuo je u nedjelju oko 2.45 časova na kući Marka Mendeša, koji radi u Austriji u mjestu Dubrave. Dok je policija obavljala uviđaj oko 4.30 časova stigla je dojava da gori druga kuća pored puta Brčko - Cerik.

- Utvrđeno je da su oba požara izazvana namjerno, a na osnovu dokaza policija je došla do saznanja da je požare podmetnuo M. T. iz Brčkog. On je ubrzo pronađen i uhapšen - rekao je portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić ne navodeći druge detalje, niti motiv podmetanja požara.

Tomić je ubio Maru Mrkonjić 22. avgusta 2007. godine. Presreo ju je na putu u blizini Dubrava kod Brčkog dok se vraćala s posla i ispalio joj dva hica u glavu iz pištolja koji je ukrao od oca. Tijelo je odvukao u kukuruzište, ali je krv na putu primijetio slučajni prolaznik pa je žrtva nađena. Tomić je prije nego što je otkriven posmatrao policijski uviđaj na mjestu zločina. U to doba imao je samo 17 godina pa se proces protiv njega vodio po zakonu o maloljetnicima i bio zatvoren za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana