Осуђени за убиство апалио двије куће

Агенције
Осуђени за убиство апалио двије куће

Брчко - Мирослав Томић (27) из Брчког, који је као малољетник одговарао због убиства комшинице Маре Мркоњић (29), ухапшен је због сумње да је запалио двије куће у Дубравама код Брчког. У пожарима нико није страдао, а брчанска полиција ухапсила је пиромана у недјељу увече, само неколико часова након што је подметнуо ватру.

Незванично сазнајемо да је осумњичени признао паљевину, али није рекао разлог зашто је то урадио. Извор близак истрази је казао да је Томић особа с одређеним психичким проблемима и да је то највјероватније узрок подметања пожара.

Обје куће које је запалио су власништво особа које се налазе на раду у иностранству, у Аустрији и Швајцарској. Ватру су угасили припадници Ватрогасне бригаде Брчко, а висина штете причињена у пожарима није утврђена.

Први пожар подметнуо је у недјељу око 2.45 часова на кући Марка Мендеша, који ради у Аустрији у мјесту Дубраве. Док је полиција обављала увиђај око 4.30 часова стигла је дојава да гори друга кућа поред пута Брчко - Церик.

- Утврђено је да су оба пожара изазвана намјерно, а на основу доказа полиција је дошла до сазнања да је пожаре подметнуо М. Т. из Брчког. Он је убрзо пронађен и ухапшен - рекао је портпарол полиције Брчко дистрикта Халид Емкић не наводећи друге детаље, нити мотив подметања пожара.

Томић је убио Мару Мркоњић 22. августа 2007. године. Пресрео ју је на путу у близини Дубрава код Брчког док се враћала с посла и испалио јој два хица у главу из пиштоља који је украо од оца. Тијело је одвукао у кукурузиште, али је крв на путу примијетио случајни пролазник па је жртва нађена. Томић је прије него што је откривен посматрао полицијски увиђај на мјесту злочина. У то доба имао је само 17 година па се процес против њега водио по закону о малољетницима и био затворен за јавност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана