Obračun sarajevskih žestokih momaka na stadionu Željezničara završio ubistvom

Avaz, klix.ba
Obračun sarajevskih žestokih momaka na stadionu Željezničara završio ubistvom

Sarajevo - Izudin Izo Tahirović, osumnjičeni za ubistvo Mirze Raščića, koje se sinoć dogodilo u sarajevskom naselju Grbavica unutar prostorija Uduženja navijača FK Željezničar, predat je u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

 

Nasilničko ponašanje

Nakon saslušanja osumnjičenog, postupajući tužilac će donijeti odluku da li će nadležnom sudu uputiti prijedlog da mu se odredi mjera pritvora, piše Avaz.

Prema izjavama očevidaca unutar prostorija Udruženja navijača FK Željezničar neposredno prije ubistva došlo je do svađe.

Navodno, došlo je do žestokog međusobnog sukoba navijača, a Tahirović se potukao sa Amarom Zulićem, kojeg je sarajevska policija također uhapsila zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Tahirović je, navodno, u jednom trenutku otišao iz prostorija Udruženja, a potom se vratio i pucao u Raščića.

Izvor blizak porodici uhapšenog Tahirovića kazao je za Avaz kako je on ustvari napadnut, te da je pucao nakon što su ga pretukli, te da nije htio ubiti Raščića nego je pucao  misleći da se radi o drugoj osobi.

Prema nezvaničnim informacijama Tahirović je htio upucati Zulića.

Raščić je preminuo na putu do bolnice, a Tahirović je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija uhapsila u 03:20 sati.

Tokom današnjeg dana, policija je pretresla i kuću Tahirovića, no da li je nešto zaplijenjeno do sada nije saopćeno.

Sahrana preminulom Mirzi bitće u ponedjeljak.

Poznati policiji

Tahirović je poznat sarajevskoj policiji i to zbog poslova sa drogom. On je u decembru 2009. godine hapšen zajedno sa Sanjinom Handžićem, u čijem je stanu pronađen kilogram marihuane, 60 grama spida, 50 tableta ekstazija, blizu 10.000 maraka, četiri mobitela i tri ručne radiostanice. Kod Tahirovića je tada pronađeno pet paketića marihuane pripremljenih za uličnu prodaju i poluautomatska puška.

Amar Zulić je takođe odranije poznat policiji  po učešću u vatrenim okršajima, ali i zbog drugih krivičnih djela.

 

Zbog pokušaja ubistva u Sa Klubu 2010. godine osuđen je na pet godina zatvora, pošto je teško ranio Amara Alikadića. Prije samo nekoliko mjeseci Zulić je ponovo dospio u rubrike crne hronike i to kada mu je Adnan Ćurevac u zatvor pokušao donijeti drogu skrivenu u papučama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana