Нови детаљи убиства дјечака Лазара Ребића у Каменици код Зворника: Ујна пијана често тукла дјечака

Сања Амиџић
Нови детаљи убиства дјечака Лазара Ребића у Каменици код Зворника: Ујна пијана често тукла дјечака

Зворник - Трагична судбина двогодишњег Лазара Ребића из Зворника могла се наслутити, јер су његов ујак Мијат Станкић (38) и ујна Фатима Дурак (34), са којима је дјечак проводио већину времена, често били пијани. Фата је због тога била и насилна па су се на малишану због малтретирања могле често видјети модрице и огреботине.

Ово је прича која се јуче могла чути у комшилуку породице Станкић у мјесту Каменица код Зворника.

По селу кружи прича да је кобног 16. августа Фата у кући разговарала путем телефона, а да је мали Лазар плакао. То ју је изнервирало, па је малишана ударила након чега је он пао. Од силине ударца главом је ударио о бетон, што је било кобно за двадесетомјесечног Лазара. Када је видио да је дијете подлегло повредама, Мијат је тијело однио у шуму и закопао, док је Фата одмах побјегла  према Живиницама.

- Чуо сам шта село прича и не знам шта бих вам рекао. Фата и Мијат често су били пијани, због чега су долазили у сукобе. Све је могуће - казао је један од комшија који није желио да му објавимо име.

Да је малишан физички малтретиран, потврдио је и његов отац Слађан Ребић који је рекао да је и он на дјечаку виђао модрице и огреботине.

- Када сам питао Фату шта му се десило, знала је говорити да дијете само падне и удари се, те да има дуге нокте па се сам огребе по тијелу - испричао је Ребић након монструозног злочина. Додао је да ће другог малишана који је боравио код његових бивших пунице и пунца, Милене и Пере, узети јер је у страху за његов живот.

На који начин је убијен двадесетомјесечни Лазар, требало би да буде познато послије обдукције тијела. За јуче заказана ексхумација није извршена због немогућности доласка патолога, па би требало да буде урађена данас.

У Окружном тужилаштву Бијељина јуче су кратко рекли да је дежурни тужилац предложио притвор за осумњичене за тешко убиство Мијата Станкића и Фатиму Дурак.

- Суд би требало да у неколико наредних дана донесе одлуку  - казали су у бијељинском тужилаштву.

Мијат и Фата упознали су се прије неколико мјесеци у локалној кафани гдје је она радила као конобарица. Убрзо се   доселила у кућу Станкића, али ни са ким у селу се није дружила. Мијат је био запослен као физички радник на слагању палета у једној локалној фирми.

Убиство дјечака откривено је након што је зворничкој полицији пријављено да је малишан од бакине и дједове куће, гдје је живио, отишао са ујном Фатом и више се нису враћали. Брзом реакцијом полиције она је нађена у Живиницама гдје је рекла да дјечак није са њом и да је мртав, те је ухапшена. Након тога слободе је лишен и Мијат, па су бијељинској полицији испричали о убиству Лазара.

Центар

У Центру за социјални рад Зворник изјавили су да су дјечаци породици Станкић предати на старатељство по приједлогу оца Слађана, а уз сагласност његове таште Милене Станкић.

- Породицу у којој су била дјеца смо обилазили. Током контроле нисмо имали примједбе како дјеца живе. У међувремену, настојали смо да помиримо оца и мајку дјечака - изјавили су у овој институцији.

Додали су да је отац Слађан обилазио дјецу те да им је редовно давао новац за издржавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана