Nestali Zemunac švercovao seksualna pomagala

Nebojša Tomašević
Nestali Zemunac švercovao seksualna pomagala

Banjaluka - Državljanin Srbije Ivan Ugarković (37) iz Zemuna, čiji je nestanak prijavljen u matičnoj zemlji, uhapšen je u Banjaluci jer je u BiH nezakonito prodavao seksualna pomagala.

Policija je Ugarkovića pronašla u utorak u banjalučkom naselju Lauš, gdje imao iznajmljenu kuću. Tom prilikom pronađen je određeni broj seksualnih pomagala i drugih predmeta koje je nezakonito uvezao, kao i neutvrđena  količina marihuane.

- Sumnja se da su predmeti koji su pronađeni kod osumnjičenog kupljeni u Srbiji i nezakonito uvezeni u BiH izbjegavanjem granične kontrole. Osim tih predmeta, tokom pretresa su pronađeni i fiskalni računi, spiskovi sa cijenama artikala i razne uplatnice - saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Dodaje se da osumnjičenog terete za neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem i falsifikovanjem isprave.

Izvor blizak istrazi kazao je da je policija prije nekoliko mjeseci došla do informacija da se Ugarković nalazi u Banjaluci i bavi nezakonitim poslovima. Na njegovom profilu na internet portalu "oldž.ba" pronašli su dokaze da  nezakonito prodaje razna seksualna pomagala.

- Prema za sada dostupnim informacijama, kupci artikala iz njegovog asortimana nisu samo stanovnici grada na Vrbasu, već i iz drugih krajeva BiH. Inspektori su kod njega pronašli i uplatnice svih brzih pošta koje rade na području BiH i na kojima se vidi da je ova pomagala slao i u  druge gradove - rekao je ovaj izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da su u Ugarkovićevom asortimanu proizvoda koje je nudio bili vibratori, lisice za vezivanje tokom strastvenih trenutaka, lutke na naduvavanje i slični proizvodi.

Prema  riječima ovog izvora, tokom istrage je utvrđeno da je Ugarković stalno mjesto prebivališta imao prijavljeno u Zemunu u Srbiji, a u Banjaluci nije bio prijavljen.

Ministarstvo

Ivan Ugarković je poslije saslušanja u banjalučkoj policiji predat nadležnim organima Ministarstva bezbjednosti BiH. S obzirom na to da u Srbiji ima status nestalog lica, on je smješten u Terenski centar za strance u Banjaluci. Pomenuto ministarstvo obavijestiće organe vlasti u Srbiji o njegovom pronalasku i šta mu se stavlja na teret. Narednih dana biće donesena odluka da li će on biti izručen Srbiji ili će prvo u BiH da odgovara za krivična djela koja je počinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana