Neslana dječija šala digla policiju na noge

N. B.
Neslana dječija šala digla policiju na noge

Banjaluka - Poruke neprimjerenog sadržaja koje su desetogodišnjaku iz Banjaluke stizale preko "vibera" od osobe pod nazivom "Minja kralj", slao je drugi dječak, a ne pedofil, kako se prvobitno sumnjalo.

Majka djeteta koje pohađa OŠ "Branko Radičević" prijavila je da se njenom sinu putem "vibera" javio pedofil. Dječak joj se požalio da prima poruke od nepoznatog čovjeka koji se predstavlja kao "Minja kralj", nakon čega je majka uzela telefon i počela dopisivanje. Prvo je misleći da razgovara sa dječakom ispitivao da li ima braću i sestre, da bi na kraju slao poruke seksualnog sadržaja.

Slučaj je prijavila policiji, a oni su reagovali ekspresno. Ispostavilo se da se iza imena "Minja kralj" krije drugi desetogodišnjak, koji je zajedno sa roditeljima ispitan u policijskoj stanici. On je priznao da je slao poruke, pravdajući se da je mislio da piše drugaru iz naselja.

- Utvrdili smo da se radi o dopisivanju dvojice desetogodišnjaka, te da nema elemenata krivične ni prekršajne odgovornosti - rekli su u Policijskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana