Mladić poginuo u sudaru tri vozila

Nevena Bunić
Mladić poginuo u sudaru tri vozila

Modriča - Prebrza vožnja koštala je života Đorđa Bosića (26) iz Šamca, koji je poginuo u sudaru tri automobila na putu u Miloševcu kod Modriče.

Saobraćajna nesreća se dogodila  juče ujutro kada su se sudarila dva "audija" i kamion "mercedes". Prema nezvaničnim informacijama, do tragedije je došlo nakon što je Bosić vozio preko ograničenja, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa kamionom. Potom se vozilom odbio unazad i udario u drugi "audi", koji se kretao iza njega. Bosić je poginuo na licu mjesta. Za volanom kamiona bio je Ivo Vincetić (36) iz Orašja, koji je teško povrijeđen i prevezen u šamački Dom zdravlja, a nakon toga u Dom zdravlja u Orašju. Drugim "audijem" je upravljao Borislav Pejičić (58) iz Šamca, koji je prošao bez povreda.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su, navodeći inicijale učesnika u nesreći, da su obavili uviđaj na licu mjesta, a saobraćaj na ovoj dionici je juče bio obustavljen.

- Vještačenjem će se utvrditi sve okolnosti i tačan uzrok saobraćajne nesreće - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

U Istočnom Novom Sarajevu desila se neobična saobraćajna nesreća čiji su vinovnici bili pješak i policijsko vozilo. Branko Kovačević (57) iz Istočnog Novog Sarajeva teško je povrijeđen nakon što ga je na pješakom prelazu udarilo vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Istočnom Novom Sarajevu.

Kovačević se u srijedu oko 18 časova kretao pješačkim prelazom kada ga je iz nepoznatih razloga udarilo službeno vozilo "golf 7" kojim je upravljao policajac. Pješak je zbog zadobijenih povreda zbrinut u bolnici u Istočnom Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama, i od pješaka i od policajca koji je upravljao vozilom je izuzeta krv, kako bi se utvrdilo da li su bili pod dejstvom alkohola ili narkotika.

- U prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavili smo uviđaj na licu mjesta i radimo sve da bismo utvrdili tačan uzrok saobraćajne nesreće i odgovornost učesnika - rekli su u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Udario u ogradu

Vozač "škode fabije" izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu na autoputu u Podlugovima u Ilijašu.

Nesreća se dogodila juče na dionici autoputa A-1 Visoko - Sarajevo, na skretanju za Ilijaš, a prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo zbog klizavog puta i neprilagođene brzine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana