Maloljetnik pljačkao kuće i preduzeća na području Kozarske Dubice

N. T.
Maloljetnik pljačkao kuće i preduzeća na području Kozarske Dubice

Kozarska Dubica - Policija je uhapsila maloljetnika (16) iz Kozarske Dubice zbog sumnje da je u prethodne dvije godine počinio više krađa na području ove opštine.

Iz CJB Prijedor je saopšteno da ga terete za četiri teške krađe i pokušaj razbojništva tokom kojih je ukrao raznu robu i novac u vrijednosti oko 2.000 maraka.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je maloljetnik opljačkao  preduzeće "BG komerc" i još tri kuće na području Kozarske Dubice iz kojih je ukrao raznu tehničku i drugu robu. Policija ga tereti i za pokušaj razbojništva u prodavnici "Gala". Međutim, kada mu nisu dali šta je tražio, on je pobjegao bez plijena.

- Utvrđeno je da je maloljetnik uz pomoć alata obijao prozore i ulazna vrata na kućama i potom poslije premetačine krao sve redom. Jedan dio ukradenih stvari je prodao, a policija je prilikom pretresa kod njega pronašla laptop, zvučnike i više flaša pića koje je ukrao - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da policija sumnja da je ovaj maloljetnik odgovoran za još nekoliko krađa na području Kozarske Dubice koje su počinjene na sličan način.

Pripadnici CJB Prijedor riješili su još jednu tešku krađu na području ove opštine. Uhapsili su Darka Todorovića (20) iz Prijedora zbog sumnje da je ranije opljačkao prodavnicu u Omarskoj i ukrao veću količinu cigareta i prehrambenih proizvoda vrijednih oko 2.000 maraka.

Maloljetnik i Todorović su poslije kriminalističke obrade pušteni da se brane sa slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana