Lopovi iščupali i zlatne zube

Nevena Bunić
Lopovi iščupali i zlatne zube

Bosanska Krupa - Policija traga za dvojicom razbojnika koju su provalili u kuću brata i sestre T. M. (74) i D. M. (68) u Glodni kod Bosanske Krupe, pretukli ih i od njih oteli 5.100 KM i zlatni nakit. Koliko su lopovi bili monstruozni svjedoči i podatak da su starici iščupali i dva zuba sa zlatnim navlakama.

Sve se desilo u noći između srijede i četvrtka, kada su pljačkaši sa fantomkama na glavama provalili u kuću brata i sestre. Oni su nešto prije ponoći razvalili ulazna vrata na kući.

- Kada su upali u jednu od prostorija gdje su zatekli T. M. i D. M.  oborili na pod i krenuli da tuku. Tokom pljačke nesrećnoj ženi iščupali su protezu iz usta sa dvije zlatne navlake na zubima skinuli su joj i burmu i drugi nakit. Poslije toga krenuli su u premetačinu kuće. Ispreturali su svaku prostoriju u potrazi za novcem i nakitom. Kada su pokupili sve vrijednosti koje su imali brat i sestra, dvojac je pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi.

Preplašene i pretučene žrtve pljačkaša su u ranim jutarnjim časovima izašli iz kuće kako bi potražili pomoć. Sreli su komšiju A. K. (33) koji je pozvao policiju.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) rekli su da im je prijavljeno da su maskirani nasilnici ukrali 5.100 KM.

- Ukradeni su tri zlatne ogrlice,  zlatni lančić,  minđuše, prstenje, dva nova mobilna telefona, fotoaparat, šest ručnih satova i novac - naveli su u MUP-u USK.

Policija je obavila uviđaj na licu mjesta i izuzela tragove koji bi mogli da dovedu do pljačkaša.

- Ovaj slučaj okarakterisali smo kao razbojništvo, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva koji je naložio da se nakon detaljne istrage protiv nepoznatih lica dostavi krivična prijava -  rekli su u MUP-u USK.

Povrede

Žrtve razbojnika prevezeni su u Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi, a starac je zbog ozbiljnosti povreda pluća prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Starica je zadobila lakše povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana