Lažni policajac SIPA opljačkao sugrađane

Nebojša Tomašević
Lažni policajac SIPA opljačkao sugrađane

Banjaluka - Ranko Gatarić (39) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da se lažno predstavio kao policajac i da je od Banjalučanke, čije identitet nije saopšten, oteo lična dokumenta, ključ automobila i odjeću.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da je Gatarić 18. avgusta presreo "ford" u kojem su bili oštećena Banjalučanka i njen poznanik. Sve se dešavalo u ulici Franca Šuberta.

- Osumnjičeni R. G. je oko 1.50 časova zaustavio "ford" i od vozača zatražio dokumenta. Ženi za volanom je rekao da je policajac Agencije za istrage i zaštitu SIPA te je počeo da galami i rekao joj da izađe iz vozila - saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Dodaje se da je žena nakon što je izašla iskoristila trenutak nepažnje lažnog policajca i pobjegla.

- Istovremeno iz vozila je istrčao i suvozač i takođe pobjegao. Osumnjičeni R. G. je nakon što su oni pobjegli uzeo ključ vozila, lična dokumenta i odjeću Banjalučanke i mirno odšetao sa mjesta pljačke - rekli su u policiji.

Istakli su da je nakon hapšenja kod osumnjičenog policija pronašla ukradene stvari koje će biti vraćene vlasnicima.

- O ovom slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio sprovođenje istrage. Osumnjičenog teretimo za krađu i lažno predstavljanje. Više detalja ne možemo iznijeti u ovom trenutku - rekli su u CJB Banjaluka.

Ovo je treći sličan slučaj zabilježen od početka godine u Srpskoj. Krajem juna policija je uhapsila Vladimira P. i Slobodana J. iz Pala, jer su se lažno predstavili kao policajci i pretresli stan jedne porodice u Palama od koje su ukrali dva mobilna telefona. Oni su ovu porodicu maltretirali i vrijeđali. Početkom januara trojica razbojnika, koji su se lažno predstavili kao policajci, opljačkali su kuću cvjećara Milića Petrovića u Obudovcu kod Šamca. Ukrali su skupocjeni "mercedes", novac i nakit.

Klinika

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Ranko Gatarić nakon ispitivanja u policiji sproveden je na banjalučku Psihijatrijsku kliniku.

- Tokom ispitivanja posumnjalo se da on možda ima određene psihičke smetnje i da je labilna osoba. Zbog toga je i odveden u kliniku na pregled. Tek nakon izjašnjenja doktora biće odlučeno koje će mjere biti preduzete protiv njega - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana