Крампом проваљивао па пљачкао куће

Г. О.
Крампом проваљивао па пљачкао куће

Зворник - Против Драгослава Савчића (25) званог Драгец из Хан Пијеска потврђена је оптужница у Основном суду у Зворнику због крађе и три провале у куће.

Он је оптужен да је у фебруару ове године у Зворнику у намјери да себи прибави имовинску корист провалио у кућу власништво Фате М.

У кућу је ушао кроз балконска врата на спрату куће, а која је отворио уз помоћ крампа који је понио са собом. Након уласка у кућу он је испретурао ствари на спрату и приземљу куће, а потом крампом обио и улазна врата.

Из куће је однио телевизор непознате марке, брусилицу, бушилицу и други алат те неколико нових ћебади.

Према изјави власника, овом крађом му је причињена штета од око 2.000 марака.

Савчић је потом у ноћи између 24. и 25. фебруара у Зворнику провалио у још једну кућу. Он је тада дошао до куће Шабана К, која је била дјелимично оспособљена за становање, те је прво крампом у приземљу разбио уграђени сензор и стакло на прозору.

Потом је ушао у унутрашњост и покушао да отвори метална врата на просторији, али није успио. Затим се носећи крамп, уз помоћ металне конструкције постављене за виноград, попео на спрат куће и обио улазна балконска врата и ушао у унутрашњост. Савчић послије преметачине ништа није украо и отишао је из куће.

Потом је исто вече дошао и до куће Расима К. и крампом полупао стакло на вратима и ушао у унутрашњост, али ни ту послије преметачине није ниша украо.

Иако из двије куће није ништа украо, Савчић је власницима причинио већу штету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана