Kopranović u Švajcarskoj ukrao skupocjena vozila

Nebojša Tomašević
Kopranović u Švajcarskoj ukrao skupocjena vozila

Banjaluka - Jelenko Kopranović zvani Sjenica (42) iz Banjaluke osumnjičen je da je na području Švajcarske ukrao dva skupocjena automobila vrijedna ukupno 300.000 KM i dovezao ih u BiH. On je prijavljen za krađe iako je trenutno nedostupan istražnim organima.

Iz CJB Banjaluka, navodeći njegove inicijale, juče je saopšteno da je protiv njega podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu  koje ga tereti za krađe.

Prema tom izvještaju on je u Švicarskoj ukrao "audi tt" i BMW X5  i  dovezao ih u BiH gdje im je izmijenio broj motora i šasije te napravio lažne saobraćajne dozvole. 

Policija je ove automobile pronašla u dvorištu njegove kuće i oduzela.

Prema izvještaju koji je protiv njega podnijela policija Kopranović je prvo  ukrao "audi TT" u gradu Klarensu u Švajcarskoj u oktobru 2010. godine. Automobil je tada vrijedio oko 150.000 maraka. U izvještaju se navodi da je on odmah nakon krađe ovo vozilo prevezao u BiH i za njega izradio lažnu dokumentaciju i koristio ga dok nije otkriven. Dalje se navodi da je terenac BMW X5  ukrao  16. oktobra prošle godine takođe u Švajcarskoj. On je i na ovom vozilu izmijenio identifikacione oznake i napravio lažnu saobraćajnu dozvolu i tablice i vozao ga po Banjaluci neko vrijeme.

Kopranović je i nedavno bio meta banjalučke policije koja ga je sredinom aprila uhapsila u filmskoj potjeri zbog prijetnji policiji, krađe vozila i posjedovanja pištolja bez dokumentacije. Nakon ispitivanja on je tada pušten. U CJB Banjaluka, navodeći njegove inicijale, potvrdili da je on privođen nakon što je pištoljem i većom količinom novca pokušao da pobjegne policijskoj patroli u banjalučkoj ulici Ivana Franje Jukića u centru grada.

Kopranović je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima. U Švajcarskoj je zbog ubistva proveo 13 godina i šest mjeseci u zatvoru. U Banjaluci je odslužio dvije i po godine zbog ubistva vojnog policajca. Na njega je više puta pucano, a prema nezvaničnim informacijama u zatvoru na Tunjicama pretukao je Dragana Paravinju. Kopranović je u kriminalnim krugovima poznat kao Jelenko Sjenica jer je prije godinu promijenio prezime.

Kada su u pitanju krađe automobila, policija Zapadnohercegovačkog kantona u saradnji sa CJB Banjaluka i drugim policijskim agencijama u BiH u akciji "Zeleni karton"  na području Ljubuškog pronašla je tri ukradena automobila.

Lopovi

Policija je  juče tužilaštvu prijavila i Đuru Ubiparipa i Nedeljka Svjetlanovića iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili više krađa na području Laktaša. Terete ih da su ukrali robu vrijednu 1.500 maraka.  Ubiparip je osumnjičen i da je maloljetnika iz Laktaša duže vremena tukao i prijetio mu  kako bi ga natjerao da ide sa njim u krađe. Ubiparip i Svjetlanović su hapšeni krajem jula u akciji "Kliješta" zbog krađa teških 30.000 maraka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana