Kнезовић полицијским пиштољем убио навијача Сарајева, покушао их убити још шесторо

Агенције
Kнезовић полицијским пиштољем убио навијача Сарајева, покушао их убити још шесторо

Загреб - Жупанијско државно тужилаштво у Загребу подигло је оптужницу против Оливера Кнезовића (41) оптуженог да је отетим полицијским пиштољем убио младог навијача ФК Сарајева Ведрана Пуљића (22) те покушао убити још шест особа током крвавих хулиганских нереда крај фудбалског стадиона у Широком Бријегу у БиХ 4. октобра 2009. године.

Кнезовић се терети да је испалио чак десет хитаца са удаљености од 54, 5 метара у људе испред стадиона гдје се требала одиграти фудбалска утакмица широкобријешког и гостујућег сарајевског клуба.

Пуљића је погодио хицем у главу од којег је младић на мјесту издахнуо. Другу жртву погодио је у бедро десне ноге нанијевши му тешку тјелесну повреду, трећу пак, ранио је у предјелу грудног коша због чега је задобила опасне повреде по живот. Још четири особе ранио је хицима из пиштоља - једну у десну руку, другу у лијеву стране врата, трећу у десну поткољеницу, а четврту особу у лијеву наткољеницу. Према наводима оптужнице око 15.25 сати полицијском службенику МУП-а из корица Кнезовић је истргнуо службени пиштољ. Исти је службеник у том тренутку на улици дочекивао аутобусе с навијачима из Сарајева.

Кнезовић је с пиштољем у руци истрчао на цесту према већем броју навијача и мањем броју полицајаца и грађјана Широког Бријега који су се налазили испред стадиона. Казнени прогон преузет је од надлежног правосудног тијела у Босни и Херцеговини с обзиром да је адвокат осим што је држављанин БиХ, уједно и држављанин РХ с пребивалиштем у Загребу, пише Novilist.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана