Kineskinja krijumčarila 45.210 evra u čokoladama

Nebojša Tomašević
Kineskinja krijumčarila 45.210 evra u čokoladama

Sarajevo - Granična policija (GP) BiH uhapsila je kinesku državljanku S. H. jer je pokušala da prokrijumčari 45.210 evra.

S. H. je pomenutu sumu novca sakrila u omote čokoladica "tviks" i "kinder bueno". Uhapšena je, kako je juče saopšteno iz GP, u petak kada se ukrcala na let za Dubai na sarajevskom aerodromu. Nju su razotkrili pripadnici Jedinice granične policije na aerodromu koji su prilikom kontrole njenog prtljaga otkrili novac. Kako saznajemo, njena krajnja destinacija bio je Šangaj.

Osim novca pregledom prtljaga S. H. pronađeno je i 350 kutija cigareta "marlboro gold" i 567 kesica "nes kafe". U GP su kazali da je po nalogu kantonalnog tužilaštva Sarajevo ovaj slučaj ustupljen Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Istog dana Granična policija je od švedskog državljanina  Slaviše Gavrilovića zaplijenila pištolj "CZ" sa 33 metka bez dozvole. Njega je kontrolisala jedinica GP u Bijeljini u graničnom pojasu na putu Bijeljina - Zvornik.

Osim zapljena novca i pištolja, Granična policija BiH 23. i 24. januara na osnovu potjernica sudova uhapsila je Pavla Đukića (43) i državljanina Hrvatske Roberta Majića koji se terete za krađu, te državljanina Crne Gore Suada Kožara (32), osumnjičenog za nasilničko ponašanje. Uhapšeni su i Nisvet Mujakić (35), osumnjičen za izbjegavanje izdržavanja i Mahir Husika (35) iz Zenice zbog izbjegavanja odlaska u zatvor zbog pokušaja ubistva sugrađanina Zehride Karamuje. Đukić je uhapšen 24. januara na prelazu Rača, a za njim je potjernicu raspisao Opštinski sud Gradačac. Husika  je uhapšen istog dana na graničnom prelazu Brod na ulazu u BiH. Otkriven je tokom kontrole autobusa koji je saobraćao na relaciji Dortmund - Sarajevo. Za njim je potjernicu raspisao Opštinski sud u Kaknju radi neodazivanja pozivu za izdržavanje zatvorske kazne. Državljanin Hrvatske Mujić uhapšen je dan ranije na graničnom prelazu Doljani. Za njim je potjernicu raspisao Opštinski sud Čapljina zbog krađe. Kožar je uhapšen na Graničnom prelazu Višegrad, a potjernicu za njim raspisao je MUP Federacije BiH koji ga tereti za nasilničko ponašanje. Mujakić je uhapšen na graničnom prelazu u Velikoj Kladuši na osnovu potjernice Opštinskog suda ovog grada.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana