Jekić pucao u glavu Paniću

Dijana Dujić
Jekić pucao u glavu Paniću

Doboj - Bivši osuđenik Dario Jekić (27) iz Male Bukovice kod Doboja osumnjičen je za ubistvo Vanje Panića (28) iz Boljanića kod Doboja.

Jekić se nalazi u bjekstvu, a tijelo Panića još nije pronađeno.

Dobojska policija je protiv Jekića, koji se tereti za ubistvo i još dvije osobe podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu.

Policija Jekića tereti da je tokom tuče između Panića i Sebastijana Simića usmrtio Panića hicem iz pištolja, koji mu je ispalio u glavu.

Nakon što je usmrtio Panića svi su se razbježali, dok se Jekić naknadno vratio i ubacio tijelo Panića u automobil "mercedes", koji je odvezao u nepoznatom pravcu.

Simić je osumnjičen da je u nedjelju oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju učestvovao u tuči sa Panićem.

Izvještaj je podnesen i protiv Sebastijana Simića, zbog sumnje da je učestvovao u tuči.

Načelnik CJB Doboj Goran Đurković je kazao da je ovo utvrđeno na osnovu dosadašnje istrage. Jekić i Simić uhapšeni su u ponedjeljak sa još četiri osobe zbog povezanosti sa ovim slučajem. Osim njih bili su uhapšeni Vedran Panić, Zoran Panić, rođaci Vanje Panića, Vinko Đurić, Sebastijan Simić, Mario Jekić i N. P.

Tokom istrage Panići, Đurić i Mario Jekić saslušani su kao svjedoci i pušteni. Policija je protiv Đurića podnijela izvještaj tužilaštvu za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Kod Đurića je u vozilu koje koristi pronašla skraćenu pušku, ručnu bombu, 46 metaka kalibra 7,9 milimetara i puščanu čauru.

Goran Đurković je naglasio da je pokrenuta intenzivna istraga s ciljem pronalaska tijela ubijenog Vanje Panića, kao i osumnjičenog Darija Jekića.

Jekić je poznat policiji odranije, a služio je zatvorsku kaznu. On je 2010. godine uhapšen zbog sumnje da je provalio u župni ured katoličke crkve i dvije kuće povratnika na području Doboja, kao i da je opljačkao dvije benzinske pumpe. Jekić je hapšen i zbog sumnje da je 23. aprila 2010. godine pretukao kardiologa Nenada Dobrijevića, tada zaposlenog u banjalučkom Kliničkom centru.

Potraga za tijelom

Policija je u okviru potrage za tijelom ubijenog Vanje Panića pretraživala teren na potezu Miljkovac - Putnikovo brdo. U pretragu je uključeno oko 90 policijskih službenika zajedno sa šest službenih pasa sa vodičima Centra za obuku i dresuru pasa Bratunac. Pomoć pružaju i članovi Lovačkog udruženja "Fazan" iz Doboja. Goran Đurković je kazao da se pretpostavlja da bi tijelo ubijenog moglo da bude na potezu Miljkovac - Putnikovo brdo, jer su u blizini pronađeni odbačeni predmeti ubijenog Panića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana