Inspektor oduzeo drogu od optuženog

Nebojša Tomašević
Inspektor oduzeo drogu od optuženog

Banjaluka - Inspektor u Policijskoj upravi Banjaluka Miodrag Vuković u banjalučkom Okružnom sudu izjavio je da je od optuženog Vedrana Bodirožu (32) tokom pretresa prošle godine oduzeo određenu količinu kokaina.

Inspektor Vuković izjavu je dao kao svjedok Okružnog tužilaštva u predmetu koji se vodi protiv Bodirože i još pet optuženih.

Na optuženičkoj klupi se nalaze još suspendovani radnik banjalučkog gradskog preduzeća „Akvana“ i bokserski sudija Jelenko Tamburić (53), njegova supruga Vesna (60), zatim Nebojša Mikić (39) iz Banjaluke i Nedžad Omeragić (45) iz Broda.

Svjedok Vuković je kazao da je lani, 18. marta, pretresao „mercedes“ nakon dojave kolege Bojana Gnjatovića.

- Zvao nas je telefonom i rekao da se „mercedes“ kreće od Kočićevog vijenca prema naselju Obilićevo i Zelenom mostu i da bi trebalo da ga kontrolišemo. Pošto je bila gužva, vozilo je stalo ispred mosta i prišli smo mu i kontrolisali ga. Utvrdio sam da je vozač Vedran Bodiroža bio pod uticajem droge ili alkohola. Narkotike smo kod Bodirože našli u pantalonama ili donjem vešu, ne sjećam se sada tačno gdje - rekao je Vuković.

Njegov kolega Gnjatović kazao je da je „mercedes“ uočio u Krfskoj ulici u blizini kuće optuženog Ognjena Brankovića koji je policiji poznat po švercu narkoticima.

- Bodiroža je izašao iz vozila, otišao u kuću Brankovića i vratio se za minut-dva. Iz iskustva sam znao da je to način na koji se uzima droga i krenuo sam da ga pratim, pa sam pozvao kolegu Vukovića da ih pregleda. On je pristao i kod Bodirože je nađena droga - rekao je Gnjatović.

Svjedok tužilaštva Milan Javorac izjavio je da je od optuženog Bodirože kupovao drogu četiri puta.

- Nakon dogovora išao sam njegovoj kući. Njemu dam pare, a on meni drogu - rekao je Javorac.

Odbrana optuženih prigovorila je iskazima svjedoka i istakla da ono što je rekao svjedok Javorac nije ni obuhvaćeno optužnicom. Optuženi Branković je istakao da policajci nisu nikako mogli da vide s ulice da li neko ulazi u njegov stan ili ne jer kuća ima više stanova.

Optužnica

Optužnica tereti Ognjena Brankovića, Jelenka Tamburića njegovu supruga Vesnu i njenog sina Vedrana Bodirožu, Nebojšu Mikića i Nedžada Omeragića da su činili zločinačko udruženje koje je od juna 2015. do marta 2017. godine kontinuirano prodavalo kokain. Grupom je rukovodio Branković koji je i nabavljao narkotike. Prodaju i nabavku droge su dogovarali putem telefona. U tim dogovorima za kokain su upotrebljavali šifre kao što su „gume“, „bjelan“, „gudro“, „bombonice“. Jelenka optužnica tereti i za nedozvoljenu trgovinu jer je nelegalno nabavio i na radnom mjestu u Gradskom olimpijskom bazenu Banjaluka držao medicinske tablete „ksalol“ zbog ilegalne prodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana