Harmonika čuva sjeđanja na Gorana

A. M.
Harmonika čuva sjeđanja na Gorana

Banjaluka - Predstava "Odumiranje međeda" po tekstu Branka Ćopića i u režiji Aleksandra Pejakovića odigrana je na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, ali prvi put bez Gorana Simića, Banjalučanina koji je nestao u bujici 2. avgusta na području Starčevice.

Simić je u predstavi igrao ulogu harmonikaša i svirao je uživo muzičke dionice koje je sam aranžirao. Dogovorom između reditelja Aleksandra Pejakovića kao predlagača i glumačkog ansambla predstave, odlučeno je da Goranova uloga nikom neće biti dodijeljena, a da će na mjestu u publici gdje je on sjedio stajati harmonika kao sjećanje na njegov doprinos nastanku ove predstave.

- Ovom odlukom želi se prije svega simbolično istaći da je Goran nezamjenljiv u navedenoj ulozi i da ćemo ga se uvijek sjećati kao istinskog profesionalca i dobrog čovjeka - rekao je Pejaković.

Umjesto muzike uživo puštaće se tonski zapis prema Goranovom aranžmanu. Ovu odluku podržali su u ime nacionalnog teatra, umjetnički direktor Narodnog pozorišta RS Aleksandar Stojković, kao i Goranova supruga Dijana, u ime njegove porodice. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana