Gorica kod Brčkog: Poginuo bračni par

Nebojša Tomašević
Gorica kod Brčkog: Poginuo bračni par

Brčko - Supružnici Dževad (60) i Fatima (57) Valjevac iz Gradačca poginuli su kada je"ford fokus" u kojem su bili iz još neutvrđenih razloga sletio sa puta Brčko - Lončari u rijeku Tinju u mjestu Gorice.

Automobil su pronašli ribari koji su juče ujutro došli do rijeke i odmah su obavijestili policiju. Nesreća se najvjerovatnije dogodila tokom noći između utorka i srijede.

U Tužilaštvu i policiji Brčko distrikta su rekli da su o nesreći obaviješteni oko 6.40 časova i da se ispituje uzrok slijetanja automobila.

- Za sada je poznato da je "ford fokus" pod još neutvrđenim okolnostima skrenulo udesno na početku mosta na Tinji, probio jedan dio ograde i sletio u rijeku. Zajedno sa vatrogascima okrenuli smo prevrnuto vozilo i izvukli ga na obalu. U vozilu su pronađena tijela dvoje stradalih. Potom smo preliminarno došli do njihovog identiteta, koji je potvrdila rodbina - rekao je komandir Jedinice saobraćajne policije u Brčkom Kenan Bajrić.

U Tužilaštvu Brčko distrikta, koje vodi istragu nesreće, kazali su da je tužilac naredio obdukciju nastradalih da se utvrdi tačan uzrok smrti.

- Naređeno je i vještačenje vozila, kao i uzimanje krvi od osobe za koju se sumnja da je bila za volanom - rekli su u Tužilaštvu Brčko distrikta.

Naglasili su da se ispituju sve okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća.

Slična nesreća u BiH dogodila se i polovinom maja, kada su na području Velike Kladuše poginula trojica mladića koji su automobilom "reno megan" sletjeli u nabujalu rijeku Glinicu. Nesreća se dogodila u naselju Crvarevac na lokalnom putu Bužim - Velika Kladuša.

Nesreća u Grabovici

Samo nekoliko časova prije nesreće u Gorici poginula je jedna osoba, a petoro povrijeđeno u Grabovici kod Doboja. Tada je Ruža Čanić preminula u dobojskoj bolnici usljed povreda koje je zadobila u sudaru tri vozila u mjestu Grabovica, na putu Doboj - Stanari. Nesreća se dogodila u utorak nešto poslije 15 časova, a tom prilikom povrijeđeni su: Ozrenko Čanić, Stana Landrok-Čanić, Lidija Sekulić, Srđan Pejić i Igor Atanacković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana