Gazdu kafića na Laušu tukli razbijenim flašama

Nevena Bunić
Gazdu kafića na Laušu tukli razbijenim flašama

Banjaluka - Petorica Banjalučana uhapšena su u petak zbog sumnje da su brutalno pretukli poznatog pjevača i ugostitelja Duška Brkića Geru (53) iz Banjaluke u njegovom kafiću "Intermeco" u naselju Lauš.

Polomljenim staklenim pivskim flašama nanijeli su mu teške povrede po licu i tijelu, saznaje "Glas".

Kako saznajemo, uhapšeni su Banjalučani Anđelo Miletić (20), Miloš Ćulum (20), David Krneta (20), Vukašin Savanović (20) i Milan Zimonja (25).

Mladići su u četvrtak uveče pijančili i pravili nered u kafiću, pa im je Brkić sugerisao da se smire. Nezvanično saznajemo da je došlo do naguravanja, a sukob je nastavljen ispred lokala. Grupa je gazdu lokala oborila na pod. Udarali su ga čime su stigli, a razbijenim flašama sjekli su ga po licu i leđima. Nezvanično, Brkiću je polomljen nos, ima dvije rasjekotine u predjelu leđa i dvije ubodne rane u predjelu bubrega.

Petorka je poslije iživljavanja sjela u automobil i pobjegla. Brkića su ostavili da leži na stepenicama ispred kafića u lokvi krvi. Osim konobara, nije bilo drugih očevidaca. Ubrzo je stigla policija i Hitna pomoć koja je povrijeđenog prevezla u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da rade na utvrđivanju svih okolnosti tuče.

- Uhapšene teretimo da su 28. septembra u ugostiteljskom objektu u Kosovskoj ulici povrijedili pedesettrogodišnjaka. O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka - kazala je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

U Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je povrijeđeni primljen sa povredama kostiju lica.

- Pacijent je prvobitno hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju. Nakon svih dijagnoza i prvobitnih tretmana zbog prirode povreda on je premješten u Službu za maksilofacijalnu hirurgiju. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i ostaje na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi - rekla je načelnica Službe za neurohirurgiju u UKC-u Vesna Ivanišević.

Prema priči poznanika, Brkić ima blagu narav i nije imao većih konflikata. Pjevao je u više banjalučkih restorana, a zabavljao je i goste na svadbama i krštenjima.

Incident

Kafić "Intermeco" bio je poprište incidenta i u martu ove godine kada je Ranko Marjanović Arkan (32) skočio u prazan bazen koji se nalazi u dvorištu ovog ugostiteljskog objekta.

Mladić je iz nepoznatih razloga ustao od stola, gdje je bio sa društvom, izašao u dvorište i skočio u bazen dubine oko dva metra te zaradio frakturu lobanje. Marjanović je odranije poznat policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana