Eksploatacijom kamena oštetili firme za 607.000 KM

N. T.
Eksploatacijom kamena oštetili firme za 607.000 KM

Banjaluka - Nada (58) i Zoran Trnjak (68) te Sanja Veselić (36) iz Banjaluke prijavljeni su Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su raznim zloupotrebama tokom eksploatacije krečnjaka i dolomita oštetili firme "Put" i "Planina" iz Banjaluke za oko 607.000 maraka.

Njih je uhapsila banjalučka policija, koja ih tereti da su počinili više krivičnih djela od 19. novembra 2015. do 24. jula ove godine.

Prema izvještaju, Nada i Zoran Trnjak bili su direktori u firmi "Put" koja je izvlačila kamen, a Veselićeva "Planine" preko koje su prodavani prerađeni kameni agregati.

- Osumnjičena Nada Trnjak je bez ugovora o koncesiji organizovala eksploataciju i preradu tehničkog građevinskog krečnjaka i dolomita, proizvodnju i prodaju kamenih agregata. Sačinjavala je i lažnu finansijsku dokumentaciju. Zoran Trnjak je omogućio angažovanje radnika, postrojenja i mehanizacije preduzeća tokom pomenutog posla - navedeno je u policijskom izvještaju.

Veselićevoj se na teret stavlja da je putem firme "Planina" omogućila prodaju "Putovih" kamenih agregata koji se koriste u građevinarstvu. Ona je za tu prodaju koristila neistinitu dokumentaciju, a u knjigama je prikazivala lažno poslovanje.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Nadu Trnjak terete za nedozvoljenu trgovinu i falsifikovanje isprave. Zoran Trnjak i Veselićeva osumnjičeni su za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

"Glas Srpske" je pokušao da kontaktira sa osumnjičenima, ali ih nismo uspjeli dobiti putem telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana