Dvojica braće iz BiH austriji uređajem od 50 evra krali auta

nezavisne.com
Dvojica braće iz BiH austriji uređajem od 50 evra krali auta

Foto: N.N. | Dvojica braće iz BiH osuđena u Austriji: Uređjem od 50 Salcburg - Dvojica braće iz BiH osuđena su u Austriji za krađu "Folksvagenovih" vozila, koja su uspijevali paliti uz pomoć uređaja vrijednog svega oko 50 evra.

Njegovom četiri godine mlađem bratu "odrezana" je uslovna kazna od pet mjeseci, jer je, kako je navedeno, utvrđeno da je on uglavnom bio vozač starijem bratu.

Međutim, presuda njima dvojici još nije konačna, a relativno blage kazne objašnjavaju se činjenicom da su oni, kako se tvrdi, bili samo dio organizovane bande pri čemu austrijska policija traga za još trojicom nepoznatih saučesnika.

"Operisali" su na području Salcburga, Gornje Austrije i Bavarske, a tajna njihovog "uspjeha" krije se u jednostavnom elektronskom uređaju pod nazivom Drive Box, koji košta oko 50 evra, a služi za razbijanje blokade motora.

Krađa automobila, kako javljaju mediji, trajala je samo nekoliko sekundi. Specijalnim ključem otvarali su bravu vozila, ulazili u kabinu, skidali blokadu motora i odvozili automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana