Ducanović i Kukrika švercovali duvan i cigarete vrijedne 90.000 maraka

Nevena Bunić
Ducanović i Kukrika švercovali duvan i cigarete vrijedne 90.000 maraka

Banjaluka - Banjalučani Veselko Ducanović (54) i Dragomir Kukrika (51) uhapšeni su zbog sumnje da su švercovali veću količinu cigareta i rezanog duvana čija je tržišna vrijednost veća od 90.000 maraka.

- Na osnovu naredbe Suda BiH pretresene su stambene prostorije i pomoćni objekti koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije u Banjaluci. Pronađeno je 3.200 šteka cigareta raznih vrsta bez akciznih markica i sa akciznim markicama Crne Gore, kao i šest vreća rezanog duvana - rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

U Policijskoj upravi su, navodeći inicijale, rekli da su hapšenje u utorak izveli u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nakon ispitivanja osumnjičeni su pušteni na slobodu, a protiv njih će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH za krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Uhapšeni Ducanović od ranije je poznat po sličnim nezakonitim radnjama.

On je 2014. godine optužen za šverc 6.000 kutija raznih cigareta čija je vrijednost iznosila oko 24.000 KM. Navedene cigarete optuženi je smjestio u svoj "pasat", a otkrili su ga granični policajci BiH na magistralnom putu kod Novog Grada.

Dvije godine ranije u akciji "Livar" uhapšen je zajedno sa još petoricom muškaraca zbog nedozvoljene trgovine cigareta i druge akcizne robe u vrijednosti od 45.000 KM. Šestorka je prijavljena da su duži period nabavljali veće količine cigareta sa područja Srbije te ih nezakonito prodavali na području Banjaluke i Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana