Dragoraj kod Ribnika: Student poginuo, pet osoba povrijeđeno

Goran Obradović
Dragoraj kod Ribnika: Student poginuo, pet osoba povrijeđeno

Ribnik - Branislav Ćuk (23) iz Ribnika je poginuo, a pet njegovih prijatelja povrijeđeni su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko tri časa u selu Dragoraj kod Ribnika.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je Duško Đukić upravljajući "golfom 2", a u kojem se nalazio Ćuk i još četvorica njihovih prijatelja, izgubio kontrolu i sletio sa puta.

U ovoj nesreći povrijeđeni su vozač Duško Đukić, Rajko  (23) i njegova supruga Božana Gatarić (18), Đurađ i Marko Kevac.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su se mladići neposredno prije nesreće kretali iz pravca Mrkonjić Grada prema Dragoraju. Nastradali Ćuk bio je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

- To je put sa malim nagibom, a u tom trenutku je padala jaka kiša. Đukić je iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom. Vozilo je zatim počelo da se zanosi i on je pokušao da ukoči. Međutim, tada je automobil lijevom stranom udario u bankinu pored puta, odbio se i udario u stijenu sa desne strane. Potom su se nekoliko puta prevrnuli, a vozilo je ostalo na krovu - ispričao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, Ćuk je zadobio teške povrede, a Božana je tom prilikom izgubila svijest, dok su ostali bili ugruvani.

- Iza njih se u drugom vozilu nalazilo još nekoliko njihovih prijatelja, koji su se poslije nesreće zaustavili i stavili ih u vozilo i odvezli u bolnicu - pojasnio je pomenuti izvor.

On je dodao da je Ćuk odmah prevezen u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, ali da je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Mještani Dragoraja kazali su da su u šoku i da je ovo tragedija za cijelo selo.

- Čuo sam da su Duško Đukić, Rajko i Božana Gatarić bili na svadbi negdje kod Mrkonjić Grada. Kada su krenuli kući otišli su do diskoteke "Papilon" u Čađavici na još jedno piće - ispričao je jedan od mještana.

On je dodao da su ih u "Papilonu" čekali Marko i Đurađ Kevac i Ćuk, te su poslije određenog vremena svi zajedno krenuli kući.

- Božana i Rajko su se nedavno vjenčali, a ostali su bili nerazdvojni drugovi i stalno su bili zajedno. Ovo je nešto što će ostaviti posljedice na sve njih - rekao je pomenuti mještanin.

On je dodao da su svi mladi i dobri ljudi, a i Đukić nije poznat kao neko ko je volio prebrzu vožnju automobilom.

Student

Jedan od komšija nastradalog Branislava Ćuka ispričao je da je on bio divan momak, kojeg su svi mještani voljeli i cijenili, a živio je sa majkom Dragicom, jer mu je otac poginuo za vrijeme rata.

- Bio je i dobar student. Znam da je nedavno dao uslov za treću godinu, a studirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci - rekao je jedan od komšija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana