Djedović najavio ubistvo djece i samoubistvo

Sanja Amidžić
Djedović najavio ubistvo djece i samoubistvo

Tuzla - Nesad Djedović (41) iz Lipnice kod Tuzle, prije nego što je hicima iz pištolja ubio kćerku Melisu (12) i sina Amara (7), mobilnim telefonom pozvao je rođaka, policajca Mehmedaliju Djedovića i rekao mu da će počiniti zločin. Nažalost, rođak nije stigao da spriječi tragediju koja je potresla ne samo Tuzlu nego i cijeli region.

Krvava porodična drama sa tragičnim posljedicama dogodila se u srijedu oko 19 časova. Nesad je otišao po djecu kod bivših punice i punca kako bi sa njima navodno otišao u Tuzlu da prošetaju i da im kupi poklone. Međutim, umjesto u grad, djecu je odveo u smrt. Na lokalnom putu u Repuševcu je iz pištolja pucao u djecu, a onda sebi u glavu.

Kako su ispričale komšije i rođaci, policajac Mehmedalija, koji je bio na dužnosti, pokušao je da odgovori Nesada od njegovih namjera.

- Kažu da je telefonska veza pukla i da Nesad više nije bio dostupan. Policajac je tada zvao rođaka A. Fazlića rekavši mu da hitno ide do groblja u Repuševcu, jer je tamo Nesad naumio ubiti djecu i sebe. Međutim, sve je bilo kasno. Kada je stigao u Repuševac Fazlić je zatekao stravičan prizor. Nesad je u svom "pasatu" već ostvario svoj crni naum - ispričao je jedan od mještana Lipnice koji nije želio da mu objavimo ime.

Tijela djece i njihovog oca prije Fazlića pronašao je komšija Elvis K. i njegov otac.

Djevojčica je preminula na licu mjesta, dok je dječak borbu za život izgubio na putu do tuzlanske bolnice.

Nesad je živ, ali u komi. Ljekari su juče rekli da je u bolnicu primljen sa teškom povredom glave i da je zbog toga životno ugrožen.

- Pacijent je smješten na Kliniku za anasteziju i reanimaciju, gdje je priključen na aparate za disanje. Sve dalje prognoze zdravstvenog stanja su neizvjesne - kazali su u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Šta je motiv ovog stravičnog zločina još se utvrđuje. Prema pričama, koje su se juče mogle čuti, Nesad se prije nekog vremena razveo od supruge Amre, koja se navodno udala za njegovog ujaka Zihniju sa kojim živi u Njemačkoj. Nakon sudskog postupka Melisa i Amar dodijeljeni su na starateljstvo majci. Sa njom su proveli ljetni raspust u Njemačkoj. Kada je počela školska godina djeca su se vratila u Tuzlu. Kako su ispričale komšije, Djedović za kojeg imaju samo riječi hvale, prije dvadesetak dana oženio se drugom ženom.

- Uvijek je bio miran, povučen i dobar čovjek. Nikada nije ukazivao na to da bi mogao učiniti nešto ovako strašno - kazala je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime. Dodala je da je Djedović bio radnik rudnika "Kreka" i da je nedavno unaprijeđen na bolju poziciju u firmi.

Oproštajno pismo

Pojavile su se priče da je Nesad Djedović prije stravičnog zločina napisao oproštajno pismo u kojem je naveo razloge zbog kojih je podigao ruku na djecu i sebe. Međutim, juče ono nije bilo pronađeno. Rođaci Djedovića juče su izjavljivali da ne znaju za pismo i da nisu sigurni da ono zaista postoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana