Đaci u Mješovitoj srednjoj školi u Bižimu pesnicama dokazivali ko nije kukavica

Nebojša Tomašević
Đaci u Mješovitoj srednjoj školi u Bižimu pesnicama dokazivali ko nije kukavica

Bužim - Petnaestogodišnji učenik Mješovite srednje škole iz Bužima teže je povrijeđen u tuči sa vršnjakom koga je lakše povrijedio.

Tuča je izbila u ponedjeljak u popodnevnim časovima za vrijeme velikog odmora u dvorištu škole. Obojici tinejdžera nakon tuče je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Bužimu nakon čega su pušteni na kućno liječenje. Saznajemo da su obojica već juče opet bili na nastavi. Jedan od očevidaca tuče je ispričao da se u ovom slučaju radilo o klasičnom obračunu radi sticanja ugleda i dominacije.

- Dvojica učenika su prvo zbijali šale na račun jedan drugog, a potom su se pokoškali oko toga ko je jači, a ko je kukavica pa je došlo i do tuče. Uglavnom su se udarali rukama i to po glavi i gornjem dijelu tijela. Jedan od dječaka je drugog udario glavom i tada ga teže povrijedio - kazao je jedan od  očevidaca tuče ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da se oko dječaka koji su se tukli okupilo mnogo njihovih drugara iz škole koji su navijali i podstrekivali ih da se što žešće tuku.

- Jedni su navijali za jednog, a drugi za drugog dječaka. Dok se nije pojavio profesor niko nije želio da ih razdvoji i smiri - rekao je ovaj očevidac.

U MUP-u Unsko-sanskog kantona kazali su da im je ovaj slučaj prijavio profesor Mještovite srednje škole u Bužimu M. S., koji je uspio razdvojiti sukobljene učenike.

- Tokom istrage utvrđeno da su se đaci prije nego su se potukli  šalili. Tu šalu su prekinuli i otišli na čas. Međutim, po završetku časa i odlaskom na veliki odmor oni su se posvađali i potukli. Oba su zadobili povrede po glavi. U toku je šira istraga i dokumentovanje ovog slučaja - izjavila je portparol MUP-a USK Snježana Galić i dodala da ne može da govori više detalja.

Kod jednog od učesnika tuče nađen je bokser, ali on ga nije upotrijebio.

Tuča i obračuni učenika u školama nisu rijetka pojava u BiH. Prije dvije godine u Srednjoškolskom centru Hadžići za vrijeme nastave potukla su se dva učenika od kojih je jedan teško povrijeđen. Nestašluk đaka nedavno je zabilježen i u Cazinu gdje su dva učenika devetog razreda Osnovne škole "Cazin 1", ukrali automobil u vlasništvu nastavnice P. A. (44) kako bi joj se osvetili za loše ocjene.

Škola

Rukovodstvo Mješovite srednje škole u Bužimu, juče nije željelo da komentariše ovaj incident. Osoba koja nam se javila na telefon, ne predstavivši se, rekla je da direktor nije tu i da niko bez njega ne može da daje izjave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana