Direktor firme Dunav komerc banku ojadio za 737.000 maraka

Direktor firme Dunav komerc banku ojadio za 737.000 maraka 29.09.2017 11:56 | N. T.

Banjaluka - Direktor banjalučke firme "Dunav komerc" Goran Bojanić (46) iz Mrkonjić Grada prijavljen je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio banku iz Sarajeva za 737.000 maraka, a nezakonito zaradio 340.000 KM.

Nezvanično saznajemo da je Bojanić navodno nezakonito prisvojio vozila koja su bila predmet ugovora o zalogu sa bankom.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da ga terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

- Osumnjičeni G. B. je prekršio zakon i pravila poslovanja u odnosu na raspolaganje, korišćenje i upravljanje imovinom suprotno ugovoru o finansiranju pokretnina i ugovoru o zalogu koje je preduzeće, gdje bio direktor, zaključilo sa bankom iz Sarajeva. Osumnjičeni je otuđio založena sredstva i tako preduzeću čiji je direktor pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 340.000 KM, a banku iz Sarajeva oštetio za oko 737.000 maraka - saopštili su iz policije ne navodeći detalje.

Na brojeve telefona firme "Dunav komerc" juče se niko nije javljao.

Policija u Zvorniku podnijela je izvještaj protiv predsjednika Udruženja penzionera Zvornik Spasana Miloševića jer je zloupotrebom ovlašćenja oštetio Udruženje za 52.320 maraka.

- Osumnjičeni S. M. iz Zvornika je izdao u desetogodišnji zakup dio poslovnog prostora koji je ustupljen Udruženju po cijeni koja je znatno niža od realne cijene koju je utvrdio vještak. Tako je načinio štetu koja se ogleda u razlici između procijenjene i naplaćene zakupnine za period trajanja ugovornog odnosa - rekli su u policiji.

Komentar Miloševića nismo uspjeli da dobijemo jer se na telefonske pozive u Udruženju penzionera Zvornik niko nije javljao.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica