Директор Холидеја вођа криминалне групе

Сања Амиџић
Директор Холидеја вођа криминалне групе

Сарајево - Директор хотела "Холидеј" и власник ресторана "Парк принчева" у Сарајеву Ален Ченгић (41) ухапшен је јуче у том граду са још 10 особа због организованог криминала, пореске утаје, проституције и других тешких кривичних дјела.

Он је означен као првоосумњичени у акцији "Корал" коју је спровела Агенција за истраге и заштиту (SIPA). Приведени су и шеф осигурања у хотелу "Холидеј" Вахид Алић (50), Адис Скорупан (37), Мехмед Пушкић (44), Јасмин Куленовић (38), Сабина Бајрактаревић (52), Ј. Ш. (53), Е. С. (28), Д. И. (30), А. Х. (38) и Х. М. (38) из Сарајева. Ова група осумњичена је да је од јула 2014. до јуна ове године посредством хотела "Холидеј ресорт" организовала рад хотела "Холидеј Сарајево", који је у стечају, прикривајући стварне приходе и обим пословања те фирме. Они су уз помоћ ИТ стручњака инсталирали софтверске програме и друге апликације помоћу којих су избјегли плаћање пореза за поменути хотел, чиме су противправно прибавили више стотина хиљада марака.

Извор близак истрази испричао је да су појединци из ове групе пријетњама и физичким нападима застрашивали привременог стечајног управника и раднике хотела "Холидеј Сарајево" као и чланове њихових породица како поменути криминал не би пријавили полицијским и правосудним органима.

Полиција ову групу терети за кривична дјела организовани криминал, пореска утаја, угрожавање безбједности, оштећење туђе ствари, тешка крађа, организовање отпора те спречавање службене особе у извршавању посла.

Ухапшени у акцији SIPA-е "Корал" и "Танго" пребачени су у просторије Тужилаштва Кантона Сарајево.

- У овој акцији, која је урађена по налогу Кантоналног суда у Сарајеву, претресено је десет локација с циљем проналаска и привременог одузимања предмета у сврху доказног материјала у овом поступку - казали у поменутој агенцији.

Проституција

Припадници SIPA упоредо са акцијом "Корал" у Сарајеву су извели и акцију "Танго". Том приликом ухапшени су С. Д. (46), К. Е. (41), А. К. (30), Е. Љ. (33) и С. З. (27) које сумњиче за организовање проституције. Поред наведених дјела, директор хотела "Холидеј" Ален Ченгић осумњичен је и за навођење на проституцију.

- Осумњичени су договарали састанке особа које су пружале сексуалне услуге и њихових клијената. За ове услуге узимали су 25 одсто износа који проститутка добије од клијента - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана