Di­le­ri­ma tra­ve 14 go­di­na ro­bi­je

Ne­ve­na Bu­nić
Di­le­ri­ma tra­ve 14 go­di­na ro­bi­je

Banjalu­ka - Ne­boj­ša Janjić zva­ni Ne­no (45) i Ognjan Ko­kić zva­ni Onjo (36) iz Is­to­čnog Sa­ra­je­va osu­đe­ni su u banjalu­čkom Okru­žnom su­du na po se­dam go­di­na za­tvo­ra zbog šver­ca nar­ko­ti­ka.

U izre­če­nu ka­znu ura­ču­na­to im je  vri­je­me ko­je su pro­ve­li u pri­tvo­ru. Janjić je u pri­tvo­ru bio od 10. okto­bra do 6. no­vem­bra 2017. go­di­ne, a Ko­kić je je u pri­tvo­ru od ha­pšenja.

Pre­ma pre­su­di, oni su sa­mi ili za­je­dno sa os­ta­li­ma op­tu­žnim u pre­dme­tu "Pi­ra­mi­da" ku­po­va­li i pre­pro­da­va­li nar­ko­ti­ke od ja­nu­ara do okto­bra 2017. go­di­ne na po­dru­čju Banjalu­ke i Mrkonjić Gra­da.

Janjić i Ko­kić op­tu­že­ni su sa još 13 li­ca u ovom pre­dme­tu. Sve njih te­re­te da su ku­po­va­li te pro­da­va­li he­ro­in, ko­ka­in, ma­ri­hu­anu, bu­pre­nor­fin, ek­sta­zi i LSD. Za­vi­sno od ko­li­či­ne i vrste, dro­gu su pro­da­va­li po ci­je­na­ma od 10 do 50 ma­ra­ka.

Tu­ži­laš­tvo je pos­tu­pak pro­tiv Janjića i Ko­ki­ća raz­dvo­ji­lo od os­ta­lih op­tu­že­nih u po­me­nu­tom pre­dme­tu jer se do­ka­zi i svje­do­ci pro­tiv njih ne odno­se na os­ta­le op­tu­že­ne. Op­tu­žni­ca ih te­re­ti da su na­bavljali i pre­pro­da­va­li ve­će ko­li­či­ne ma­ri­hu­ane. U op­tu­žni­ci je na­ve­de­no da se or­ga­ni­zo­va­na gru­pa pu­tem te­le­fo­na do­go­va­ra­la sa kup­ci­ma.

- Na­kon do­go­vo­ra sa kup­ci­ma o mjes­tu ku­po­pro­da­je, ko­li­či­ni ili ci­je­ni dro­ge, nar­ko­ti­ke su pro­da­va­li sa­mi ili za­je­dno sa dru­gim osumnjiče­ni­ma - na­ve­de­no je u op­tu­žni­ci.

Do sa­da je na osno­vu spo­ra­zu­ma o pri­znanju kri­vi­ce u ovom pre­dme­tu osu­đe­no de­vet op­tu­že­nih na 13 go­di­na i osam mje­se­ca za­tvo­ra. Iza re­še­ta­ka su po­sla­ti Mi­lan Pi­ču­lin zva­ni Pi­ću­lin (35), Ve­dran Žolja (34), Edin Be­hre­mo­vić (49), Mi­loš Du­lić (37), Ti­ho­mir No­va­ko­vić (43), Nedžad Ba­šić (36), Da­li­bor Ma­čak (37), Ju­li­ja Ha­lu­pa (25), Dra­gan Ma­ksi­mo­vić Žu­ti (39) i Dra­gan Sta­ni­šić Ga­gi (34).

Na op­tu­že­ni­čkim klu­pa­ma u ovom pre­dme­tu os­ta­li su Mu­ha­med Ha­li­lo­vić (40) i Zo­ran Ša­vi­ja (60) iz Banjalu­ke, te Bran­ko Mi­li­voj­ša (56) iz Pri­je­do­ra.

Po­zna­ti kri­mi­nal­ci

Ognjan Ko­kić i Ne­boj­ša Janjić odra­ni­je su po­zna­ti po kri­vi­čnim dje­li­ma. Janjić je sa još de­set oso­ba uha­pšen u ju­lu 2011. go­di­ne u akci­ji "Her­ce­go­vi­na" zbog sumnje da su se ba­vi­li šver­com dro­ge, a u okto­bru is­te go­di­ne su osu­đe­ni na uku­pno 34 go­di­ne i de­vet mje­se­ci za­tvo­ra. On je do­bio se­dam i po go­di­na ro­bi­je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana