ЦЈБ Бањалука: Из очеве куће украо 90.000 КМ

Срна
ЦЈБ Бањалука: Из очеве куће украо 90.000 КМ

Бањалука - Припадници Одјељења криминалистичке полиција града Бањалука ухапсили су мушкарца чији су иницијали В.Д. /40/ из Бањалуке који је провалио у очеву кућу и из ње украо 90.000 КМ, рекла је Марија Маркановић, портпарол Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука.

Маркановићева је истакла да је тешку крађу В.Д. извршио јуче од 10 до 18 часова у мјесту Вилуси, засеок Дринић, град Бањалука.

В.Д. је преко крова куће ушао у унутрашњост одакле је из собе украо 90.000 КМ у различитим апоенима и валутама, истичу из полиције.

Полиција је на основу наредбе Окружног суда Бањалука извршила претрес куће и помоћних објеката које користи осумњичени у мјесту Јалани, општина Лакташи, и пронашла више комада иницијалних детонаторских капсула, које су изузете и депоноване.

Осумњичени је искористио одсуство оца и извршио тешку крађу новца, који је користио у свакодневним потребама и коцкарским играма.

В.Д, који је ухапшен у наставку акције кодног назива "Рулет", након криминалистичке обраде пуштен је на слободу, а по комплетирању предмета против њега слиједи извјештај бањалучком Окружном тужилаштву за кривична дјела тешка крађа и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана