Bombaš umislio da ga prate državnici

Nebojša Tomašević
Bombaš umislio da ga prate državnici

Banjaluka - Željko Stevanović (49) iz Banjaluke, koji je optužen da je bombom ubio vozača banjalučkog preduzeća "Autoprevoz" Boru Topića (53), opasan je za okolinu, ali je natprosječno inteligentna osoba, koja boluje od paranoidne šizofrenije, rečeno je juče u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja Stevanoviću.

Ovo je navedeno u nalazu tima vještaka koji su obavili psihijatrijsko vještačenje optuženog Stevanovića, a koji je juče predstavljen pred sudskim vijećem, kojem je predsjedavao Pane Gavrić.

Neuropsihijatar Slobodan Stanković izjavio je da Stevanović ima sumanute ideje, koje se ne mogu ispraviti u njegovoj svijesti. Istakao je da on pogrešno rasuđuje stvarnost, te da ne može razdvojiti realnost od halucinacija. Kazao je da je utvrđeno da Stevanović ima koeficijent inteligencije 130.

- Međutim on smatra da se sve što se dešava u okolini i društvu uopšteno odnosi na njega. Vjeruje da ga prati veliki broj značajnih ljudi, jer ih zanima njegovo kretanje i ono šta radi. Misli da njegovo kretanje zanima visoke državne funkcionere, koji mu šalju "signale". ...

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana