Bivšoj mis se izgubio svaki trag

Nebojša Tomašević
Bivšoj mis se izgubio svaki trag

Banjaluka - Bivšoj mis fotogeničnosti BiH i "Plejbojevom" modelu Slobodanki Tošić (30) iz Han Pijeska izgubio se svaki trag nakon što je Sud BiH pozvao na izdržavanje zatvorske kazne od dvije i po godine zbog umiješanosti u pokušaj ubistva Đorđa Ždrale.

Nezvanično saznajemo da je Sud BiH 16. avgusta poslao Tošićevoj poziv da se javi na izdržavanje kazne, ali je tada utvrđeno da je nema na prijavljenoj adresi u Han Pijesku. Nakon toga za njom je raspisana Interpolova potjernica.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Tošićeva nekoliko dana prije bjekstva prestala da ispunjava svoju obavezu javljanja u policijsku stanicu, što joj je bila obaveza dok čeka odlazak na izdržavanje kazne.

Pojedini mediji u Srbiji objavili su da je mis iz BiH pobjegla u Beograd. Prema njihovim navodima, Tošićevoj su utočište najvjerovatnije pružili kriminalci i političari s kojima je i nakon hapšenja nastavila da se viđa.

Međutim, u MUP-u Srbije nisu dali informacije o tome da li se ona krije u toj državi.

- Podaci koje ste tražili spadaju u red naročito osjetljivih podataka regulisanih Zakonom o zaštiti podatka o ličnosti - odgovorili su iz MUP-a Srbije na pitanje "Glasa Srpske" da li provjeravaju informacije da se Tošićeva nalazi i skriva u Beogradu.

S druge strane, majka Slobodanke Tošić, Jadranka tvrdi da njena kćerka nije u bjekstvu, ali ne želi da kaže gdje je.

- Od koga da bježi i od čega? Njoj sud nikada nije dostavio zahtjev da ide na izdržavanje kazne. Osim toga, od novembra prošle godine ukinut joj je kućni pritvor i mogla je da se kreće. Ovo je sve podvala kako bi se spriječilo da Ustavni sud BiH razmatra žalbu na presudu - rekla je Jadranka Tošić i dodala da su pisanja pojedinih medija da je ona u Srbiji "budalaština".

Slobodanki Tošić nakon izricanja presude u martu prošle godine Sud BiH je odredio kućni pritvor u Han Pijesku. U novembru te godine pritvor je ukinut i zamijenjen mjerama zabrane. Tada je Tošićevoj dozvoljeno kretanje na području Han Pijeska, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva. Određena joj je mjera obaveznog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

U Sudu BiH juče nismo mogli da dobijemo detaljnije informacije u vezi sa ovim slučajem.

Presuda

Slobodanka Tošić pravosnažno je osuđena u Sudu BiH na dvije i po godine zatvora zbog saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale i pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza. Drugostepenom presudom, koju je donijelo Apelaciono vijeće Suda BiH, potvrđena je prvostepena presuda. Atentat na Ždralu počinjen je 2006. godine u Istočnom Sarajevu. On je tada ranjen i uspio je da pobjegne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana