Bilčar optužen za ubistvo Milovanovića, ostali za tuču

Nebojša Tomašević
Bilčar optužen za ubistvo Milovanovića, ostali za tuču

Banjaluka - Okružno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Gorana Bilčara (27) iz Laktaša kojom ga tereti za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice koga je ubo šrafcigerom u glavu.

Zbog učestvovanja u tuči optuženi su Bilčarev prijatelj Marko Mihajlović (37) iz Banjaluke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice koji su bili sa Milovanovićem.

Tužilaštvo je optužnicu podiglo svega nepun mjesec od istrage i ona je proslijeđena banjalučkom Okružnom sudu na potvrđivanje. Krvavi obračun desio se 18. oktobra oko tri časa u banjalučkoj ulici Nikole Pašića kod parka “Kupusište”. Detalji optužnice nisu saopšteni, a kako saznajemo ovom sukobu prethodilo je kraće prepucavanje između dije grupe kod jedne pekare.

Istragom je utvrđeno da je Milovanović sa društvom bio u noćnom provodu u Banjaluci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od prijatelja. Bilčar i društvo takođe su bili u provodu i u gradu. Ove dvije grupe slučajno srele tek kada su došle u pekaru da jedu. Tu je došlo do svađe kada je Bilčarov i Mihajlovićev drug dobacio momcima iz Dubice.

- Momci su pjevali, a on ih je upitao: “Jeste li vi neki orkestar?”. Tada je došlo do kraće prepirke, ali sve se brzo smirilo i oni su  se razišli - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima mladići iz Dubice odvezli su se “fijatom”, a Bilčar i Mihajlović su ostali, dok je njihov drug otišao kući.

- Dubičani su se nakon toga autom vraćali na isto mjesto dva puta, što je iznerviralo Bilčara i Mihajlovića. Mislili su da ih prate pa su sjeli u BMNj i sustigli “fijat”,  popriječili im put kod “Kupusišta”, te je došlo do svađe - kazao je izvor.

Dodao je da je s Bilčarom iz auta izašao Mihajlović, a s Milovanovićem tri druga, dok je jedan ostao u vozilu.

- Došlo je do tuče tokom koje je Bilčar iz gepeka izvadio dizalicu i bacio prema Dubičanima. Ona ih je promašila i pogodila u njihovo auto. Zatim je Bilčar posegnuo i za šrafcigerom kojim je ubo Milovanovića u vrat i lakše ga povrijedio, a zatim ga je ubo u sljepoočnicu iznad uha što je za mladića bilo kobno - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da su učesnici obračuna identifikovani na osnovu snimaka s kamera video-nadzora iz pomenute ulice, te da su svi bili pod dejstvom alkohola.

Pritvor

Banjalučko Okružno tužilaštvo uz optužnicu je dostavilo i prijedlog za produženje pritvora optuženom Goranu Bilčaru. Njemu je ova mjera određena 20. oktobra i prema tom rješenju on iza rešetaka treba da ostane do 18. novembra. Novim prijedlogom zatraženo je da se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa. Ova mjera je zatražena zbog težine i načina izvršenja krivičnog djela kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo da prouzrokuje narušavanje javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana