Бањалука: Ухапшени учесници туче двије навијачке групе

Срна
Бањалука: Ухапшени учесници туче двије навијачке групе

Бањалука - У Бањалуци је ухапшено пет учесника туче у којој су, приликом бацања каменица, оштећени угоститељски објекат и аутомобил “пасат”.

Оперативним радом и криминалистичком обрадом, те саслушањем осумњичених лица утврђено је да су у тучи учествовале двије навијачке групе Фудбалског клуба “Борац” које су том приликом користиле металне шипке, дрвене летве и каменице.

Полиција је након дојаве о нарушавању јавног реда и мира у суботу, 25. априла, у 23.10 часова, у Улици Мирка Ковачевића, ухапсила лица чији су иницијали М.М. /21/, М.Р. /22/, Ђ.Ђ. /21/, П.П. /19/ и М.М. /21/ из овог града, саопштено је данас из Центра јавне безбједности Бањалука.

Када је полиција дошла на лице мјеста, учесници туче покушали су да побјегну, али су брзом интервенцијом ухапшени. Код њих су пронађени предмети коришћени у тучи.

Ухапшени су, након криминалистичке обраде, пуштени на слободу, а идентификована су још четири учесника туче чији су иницијали Г.М. /34/, С.Ч. /19/, Н.М. /25/ и Б.В. /27/, а који су саслушани у својству осумњичених.

На угоститељском објекту, који је оштећен приликом бацања каменица, полупане су три стаклене шајбе и улазна врата.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је догађај квалификовао као кривично дјело насилничко понашање, и у току је рад на идентификовању и проналажењу лица која се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Након комплетирања предмета биће поденесн извјештај Окружном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана