Banjaluka: Oteli i pretukli sugrađanina

Nebojša Tomašević
Banjaluka: Oteli i pretukli sugrađanina

Banjaluka - Bivši robijaš Duško Suvara i Nemanja Matulin uhapšeni su u petak zbog sumnje da su oteli i pretukli sugrađanina Gorana Bošnjaka zbog ranije neraščišćenih računa.

Izvor blizak istrazi je rekao da su sva trojica poznati policiji odranije po krivičnim djelima i da se pretpostavlja da je sukob izbio zbog droge.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, navodeći njihove inicijale, saopštili su da je Bošnjak policiji prijavio da su ga dvije osobe presrele u Kuljanima kod Banjaluke i pretukle. Prema njegovoj prijavi, oni su ga presreli dok je upravljao automobilom i primorali ga da ih vozi u Barlovce. Naveo je da su ga napadači pretukli, a on im je uspio pobjeći. Poslije prijave Bošnjak je prevezen u banjalučki Klinički centar, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

U policiji su kazali da su tokom istrage došli do saznanja ko su napadači i oni su uhapšeni.

Iz CJB Banjaluka su rekli da će u saradnji s banjalučkim Okružnim tužilaštvom biti odlučeno da li će osumnjičeni biti predati tužilaštvu ili pušteni da se brane sa slobode. Kazali su da su oni za sada osumnjičeni za nanošenje tjelesnih povreda, ali postoji mogućnost da će ih teretiti i za druga krivična djela.

Prema nezvaničnim informacijama, Suvara i Matulin nekada su dovođeni u vezu sa drogom.

Suvara je ranije osuđivan. On je polovinom marta 2008. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva i razbojništva. Osuđen je na 14 godina zbog ubistva Anice Mijatović (57) počinjenog 1995. godine u Banjaluci. Ova kazna mu je objedinjena sa presudom iz 1997. godine kada je osuđen na 14 godina zatvora zbog teškog razbojništva tokom kojeg je ubio i opljačkao portira predstavništva preduzeća "Panonka" u Banjaluci.

Prema presudi, Suvara je Anicu Mijatović ubio 11. avgusta 1995. godine, oko 16 časova u banjalučkom naselju Šargovac, sada Srpski Milanovac. On je ovu kaznu izdržao.

Pobuna

Duško Suvara učestvovao je i u podizanju pobune u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka. On je bio osumnjičen da je tokom 2008. godine, dok je bio na izdržavanju zatvorske kazne, bio jedan od vođa pobune zatvorenika KPZ Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana