Arula ostaje na poslu i pored pravosnažne presude

N. T.
Arula ostaje na poslu i pored pravosnažne presude

Banjaluka - Centar za socijalni rad Banjaluka neće otpustiti radnika Bojana Arulu (40), koji je nedavno osuđen u Osnovnom sudu u Banjaluci na novčanu kaznu od 5.000 maraka zbog utaje poreza i falsifikovanja ili uništavanja poslovnih knjiga.

- Navedena djela nisu izvršena na radu ili u vezi sa radom u Centru za socijalni rad. Pošto Centar nije bio jedna od strana u navedenom postupku, nema osnova da se radnik Arula suspenduje ili da mu bude prekinut radni odnos - pojasnili su u Centru za socijalni rad.

Dodali su da zvanično još nisu obaviješteni o vođenju postupka i donošenju presude protiv njihovog radnika. Arula je osuđen jer je u dva navrata preko svog Udruženja “Nova generacija” tokom 2013. i 2014. godine izbjegao plaćanje poreza i doprinosa u iznosu od 46.602 KM. Navodi se da nije platio porez na plate, isplate naknada i dnevnica za službena putovanja članovima pomenutog udruženja, čiji je osnivač. Takođe, nezakonito je isplaćivao dnevnice licima koja nisu bila zaposlena u udruženju. “Nova generacija” je imala zaključen ugovor sa Centrom za socijalni rad Banjaluka za angažovanje mobilnih timova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana