Arsenal oružja otkriven u kući Bože Simića iz Kakmuža

Sanja Amidžić
Arsenal oružja otkriven u kući Bože Simića iz Kakmuža

Petrovo - Nastavljajući istragu u vezi sa ranjavanjem Bože Simića iz Kakmuža kod Petrova policija je tokom pretresa njegove kuće pronašla arsenal oružja.

Simić je ranjen u nogu iz lovačke puške tokom obračuna sa komšijom Radenkom Jovanovićem u nedjelju, 5. jula, na lokalnom putu u Kakmužu.

- Tokom pretresa policija je od Simića izuzela tri vojne puške, lovačku pušku, tri tromblonske mine, dva tromblonska nastavka za automatsku pušku, osam ručnih bombi, upaljač, dvije dimne bombe, nagaznu minu, 32 detonatorske kapisle, 3.191 metak različitog kalibra, okvire za municiju te vojnički nož - kazali su u CJB Doboj.

Centar javne bezbjednosti Doboj saopštio je da su pretresi kuća oba aktera ovog obračuna izvršeni po nalogu Osnovnog suda u Doboju.

- U kući Jovanovića pronađen je i izuzet karabin, oružni list i 77 metaka različitog kalibra - kazali su CJB Doboj, navodeći inicijale.

Jovanović, koji je uhapšen nakon pomenutog incidenta pušten je na slobodu nakon kriminalističke obrade.

- Okružnom tužilaštvu Doboj protiv R.J. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška tjelesna povreda - rekli su CJB Doboj i dodali da je policija iz Petrova pokrenula upravni postupak za oduzimanje oružja Jovanoviću.

Kako kažu, protiv Simića nadležnom okružnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako saznajemo, Jovanović i Simić već duži niz godina spore se oko vlasništva na zemljom. Porodične kuće Jovanovića i Simića udaljene su oko kilometar, a problem je što su obojica ubijeđena da je zemlja preko koje ide put u njihovom vlasništvu.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, Simić je u nedjelju zaustavio Jovanovića koji je išao iz lova vozilom "lada niva". Potom je pokušao kroz prozor vozila izvući lovačku pušku sa prednjeg sjedišta.

- Jovanović je tada ljut zgrabio pušku, izašao van, nakon čega je počelo naguravanje. Puška je opalila a sačma je pogodila Simića u natkoljenicu - kazao je isti izvor.

Komšije kažu da su Jovanović i Simić dobri ljudi, ali da ih je posvađala zemlja.

- Sa pomenutim osobama nikad nisam imao problema. Znam da se svađaju oko zemlje, ali koji je u pravu ne znam - rekao je jedan od komšija, koji nije želio da mu objavimo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana