Unija studenata Republike Srpske: Studentski smještaj najveća boljka

A. J.
Unija studenata Republike Srpske: Studentski smještaj najveća boljka

Banjaluka - Najveći problem studenata je manjak smještajnih kapaciteta naročito u Istočnom Sarajevu, ali nadamo se da bi domovi na Palama, Foči i u Banjaluci trebalo da budu otvoreni počekom naredne godine, poručio je predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović.

- Studenti su prethodnih godina imali problema zbog nejedinstva, ali da je, na sreću, taj problem iza njih - rekao je Obradović povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević poručio da će ovo ministarstvo i u narednom periodu raditi na unapređenju kvaliteta nastave i povećanju mobilnosti studenata i akademskog osoblja.

Čestitku Uniji studenata RS uputio je i predsjednik RS Milorad Dodik, ističući da su studenti oduvijek bili nosioci progresivnih ideja i slobodarske misli.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović istakao je potrebu za stalnim poboljšanjem uslova studiranja u RS. Čestitkama se pridružio i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, ističući da se RS i cijela zajednica prema njima odnose blagonaklono.

- Studenti su oduvijek prednjačili jer najbrže prihvataju nove ideje koje se dešavaju društvu. Oni treba i moraju stvarati kritički stav društva - rekao je Grujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana