Трнинћ: ЖРС нису криве за непостизање договора са Арселор Миталом

Срна
Трнинћ: ЖРС нису криве за непостизање договора са Арселор Миталом

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је данас да Жељезнице Српске не сносе кривицу за то што није постигнут споразум са Арселор Миталом Приједор о количини и цијени превоза руде од 1. марта.

Трнинић је навео да је разлог за непостизање споразума недефинисаност одређених унутрашњих проблема које има Арселор Митал.

- Они још нису дефинисали даљу перспективу експлоатације руде у Омарској. То вежу за проблем рјешавања питања /Рудника жељезне руде/ жЉубијеж и због тога нису дошли до тога које су то количине руде које треба транспортовати у овој и наредним годинама. Претпостављам да ће то они прилагођавати рјешавању проблема жЉубијеж - изјавио је Трнинић.

Према његовим ријечима, Жељезнице због тога нису у могућности да адекватно и квалитетно праве планове, а у питање се доводи и цијена превоза која је уско везана са количинама и роковима.

- Надам се да ће ускоро доћи до рјешења које је изузетно значајно јер је Арселор Митал највећи корисник услуга транспорта жељезницом. Изузетно је важно да се то што прије ријеши јер су Жељезнице у процесу реструктурисања и правило би нам велики проблем да у овом моменту дође до било каквих застоја - нагласио је Трнинић.

Арселор Митал Приједор саопштио је да је, због неуспјеха у преговорима са ЖРС о количини и цијени превоза руде, од данас зауставио производњу жељезне руде у Омарској.

У Жељезницама су рекли да са Арселор Миталом Приједор воде преговоре о новом уговору о количини и цијени превоза руде с обзиром на то да је постојећи истекао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана