Трећина страдалих у несрећама млади

Срна
Трећина страдалих у несрећама млади

Бањалука - У саобраћајним несрећама 30 одсто страдалих чине млади, па је потребно заједничким пројектима и активностима утицати да се повећа ниво њихове безбједности у саобраћају, речено је јуче након састанка помоћника министра за омладину РС Бранке Малешевић и директора Агенције за безбједност саобраћаја Српске Милије Радовића.

Малешевићева је изразила задовољство што ће ресорно министарство бити спона омладинских организација и Агенције за безбједност саобраћаја, која ће расписати конкурс за финансирање омладинских пројеката који доприносе безбједности у саобраћају.

Она је навела да је најопаснији период матура, када у саобраћају страда највећи број младих, те да је потребно, осим са њима радити и са родитељима које треба упознати како могу утицати на своју дјецу која су у тинејџерском добу.

Радовић је напоменуо да је истраживање показало да су млади најризичнија категорија учесника у саобраћају, те да ће Агенција, из средстава која уплаћују друштва за осигурање, издвојити 50.000 КМ за финансирање пројеката омладинских организација Српске који се односе на повећање безбједности младих у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана